Se pare că procesul ăsta de preluare a guvernării e un veritabil travaliu pentru PNL. Încă se duc lupte grele, intestine, pentru numiri în funcții și bucăți, bucățele de ciolan. Pesemne că i-a luat și pe ei prin surprindere dezintegrarea PSD. Uite, spre exemplu, zic sursele noastre, se duce o veritabilă bătălie la Alba pentru numiri și posturi pe la București, prin Guvern și agenții.

Pare egzamplu, zic niște păsărele din proximitatea șefiei PNL Alba, s-a cam schimbat puțin modificarea și Laurențiu Blaga, fiul lui Ioan Blaga – unul din apropiații PD-ului – și care era în cărți pentru un post de secretar de stat la Dezvoltare, e acum cea mai probabilă propunere pentru postul de director general la ANCPI – Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Adică, un super super post, că deh.

Laurențiu Blaga, alături de amicii Raul Tudorașcu, viceprimar de Alba Iulia, și Alin Ignat, fost consilier local, actual secretar de stat la Ministerul Muncii

Ce-i drept, măcar în situația asta omul are legătură cu domeniul – spre deosebire de Pițiponcul Lăutar înșurubat la Ministerul Muncii. Căci Laurențiu Blaga acesta, împreună cu tăticul, dețin Larry & Cory Vermessungen SRL, o firmă de topografie, abonată a instituțiilor publice din Alba, cu sute de contracte la activ.

Bașca, firma asta mai papă și contracte/lucrări, antrepriză, subcontractate de pe la firmele unor băieți deștepți din București.

Ei bine, acest Laurențiu este, se pare, unul dintre preferații lui Paul Voicu, care a tras cât a putut el ca omul să fie înșurubat în postul ăsta. Unul care contează în economia guvernării combinative, credeți-ne.

Spre exemplu, despre cum l-a cadorisit Paul Voicu pe Laurențiu Blaga, mă rog, firma lui, puteți citi aici un text. Unul în care găsiți și o scurtă listă cu contracte ale firmei, într-o scurtă perioadă de timp. Deh, banda rulantă.

Laurențiu Blaga în campania electorală

Așadar, se pare că Laurențiu Blaga urmează să fie înscăunat, uns șef al ANCPI chiar mâine. De altfel, peneliștii de la Alba Iulia se strâng azi în ședință să marcheze momentul. Să felicitări, aplauze, un pahar cu picior, o măslină, ceva. Doar omul merită, nu? A fost și în campanie. Hai, să fie într-un ceas cu cuc! Să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrânge!

P.S. Evident, numirea asta va fi fost făcută cu binecuvântarea măritului Mircea Hava. Care, deși în pribegie prin Bruxelles, încă trebuie să-și dea acordul la numiri și înșurubări în funcții. Chestie care, din ce ne zic nouă păsărelele, îl scoate din sărite din ce în ce mai tare pe Paul Voicu, care ar mai avea niște oameni de pus în diverse funcții și, pana mea, de ce să se tot roage de Mircea? Păi, ori e Primar și șef ori nu e!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile