E clar că n-a funcționat niciodată sistemul, promis public de Pleașcă, de pontaj electronic al angajaților din primărie. Ba, chiar mai mult, de când s-a trecut la program cu publicul de la 7.30, doar pentru a scurta ziua de vineri, angajații primăriei se împart în două categorii: fraierii campingului care se străduiesc și ăia care-s convinși că doar pentru prima categorie există reguli și condica de prezență.

Până va ajunge Pleașcă să planteze cele câteva camere pe care le va fi cumpărat cu aproape 90.000 de euro, pe baza unui selfie-caiet de sarcini bănățean, scris cel mai probabil de către chiar firma de pe Bega, ce va câștiga contractul, nouă ne-au ajuns, în avans, primele imagini de la viitorul sistem de monitorizare video, capabil sa dea dea în gât până și angajații cărora li se fâlfâie de condica de prezență.

O monitorizare de două zile arată că mulți dintre veteranii Primăriei evită riscul pandemiei și nu se îngrămădesc tocmai de la prima oră să semneze condica. Azi, camera cu detecție facial-bugetară a identificat 27 dintre angajați care au ajuns între 7.45-8.00. Printre ei, Marcel Jeler, secretarul primăriei care, la scurt timp după, a țâșnit spre Lidl la cumpărături esențiale; Claudia Canța – o șefută de la investiții; dama de cabinet, Maria Buda, care și-a înfipt tocul în secretariat pentru a pune contribuabilul la punct fix la 8.12; familia Roman și alte câteva figuri de ceară bugetară ajunse și ele la o vreme bună după începerea programului. Viceprimarul Popescu a devenit disponibil după o oră de la începerea programului, iar primarul Pleașcă nu ajunsese până la ora 9. De fapt, e știut că Primarul, precum divele, ajunge nu la timp ci fix atunci când trebuie și se aliniază planetele. Iar de trebuit nici nu chiar trebuie, dacă e să o zicem pe aia dreaptă. Evident, e și ăsta un aspect la care l-a întrecut pe Hava, matusalemicului ajungând să i se rupă de program abia după vreo trei mandate. Caz fericit, viceprimarul Filimon e singurul din cuplul Filipopescu obișnuit să se uite la ceas și în afară de când fierbe ouă.

Desigur, pe lângă ăștia mai sunt și mulți alții care nu-și făcuseră prezența nici pe la 9:30, când am oprit camera de supraveghere și am plecat și noi la cafea.

Legenda spune că toți întârziații au motivat că jandarmii și poliția sunt de vină, pentru că nu le-au asigurat culoar special de trecere. Și DSP ul, care încă n-a dispus oficial ca programul cu publicul să fie reluat peste câteva luni, din cauza riscului Delta, timp în care să fie organizate doar concursuri pe proiecte pentru cei din interior, musai vaccinați și pe tastele rapide de pe telefonul primarului.

Probabil că singura soluție ca angajații Primăriei, cu Pleașcă în frunte, să ajungă măcar la timp la serviciu, că partea cu muncitul e mai complicată, ar fi ca salariile să se dea zilnic, la casierie, cu 10 minute înainte de începerea programului.

James Blond

5 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile