Mai multe surse apropiate de conducerea PSD ne-au declarat că partidul ia în calcul ca, pentru alegerile prezidențiale, să aibă mai mulți candidați. Decizia ar urma să fie luată până la sfârșitul săptămânii viitoare, urmând să fie aleși 5 sau chiar mai mulți candidați.

În primul rând vreau să vă spun că este normal ca un partid precum PSD, cu atâția și atâția oameni de valoare, să aibă mai mulți candidați. E greu, practic imposibil, să alegem unul singur. Și apoi, există și mai multe elemente ce țin de strategia pe care partidul o are pentru viitoarele alegeri.

Să ne gândim doar la ce alți candidați vor exista. Are să fie Iohannis, da? PNL nu va avea încă un alt candidat în afara lui Iohannis, că nu au pe altcineva mai bun. Apoi are să fie un candidat de la USR, Dan Barna. Mai vine și ALDE cu Tăriceanu, să zicem. Și apoi au să mai fie încă vreo alții doi, sau trei. Ei bine, în cazul ăsta, dacă PSD va avea 5 sau chiar 6 candidați, dintr-un total de 10 candidați, nu e firesc să câștigăm alegerile? Cu 6 din 10 candidați de la PSD, practic avem o majoritate clară, de 60%, iar votul devine o simplă formalitate.

Având mai mulți candidați, nu doar că le oferim românilor mai multe opțiuni, însă ne asigurăm și noi, ca partid, că avem mai multe șanse de câștig. Ca la loto, la 6 din 49, unde dacă pui mai multe variante, ai mai multe șanse de câștig, nu? Normal că ai. Așa și la alegeri. În plus, cu acest sistem combinat, vom da posibilitatea – cum ziceam – ca oamenii să aleagă din mai multe opțiuni. Dacă le place de un candidat anume dintre cei pe care-i propunem, vor vota doar cu acela. Dar însă dacă le vor plăcea doi sau trei, vor pune ștampila pe fiecare dintre ei. Alegătorii noștri știu cel mai bine pe cine vor să fie Președinte – ne-a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre oamenii care conduc departamentul de strategii de campanie al PSD.

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare