Începând de azi (15 septembrie) angajatorii pot accesa platforma aici.gov.ro în vederea aplicării pentru sprijinul financiar prevăzut la  Art. 6 din OUG nr. 132/2020 – achiziționare de bunuri pentru desfășurarea activității în regim de telemuncă.

Documentele necesare angajatorilor pentru obținerea acestui sprijin financiar au fost aprobate prin Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 1376/2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 832/10.09.2020. Acestea se vor descărca din platforma aici.gov.ro, vor fi completate în format „PDF inteligent”, încărcate și transmise agenției județene pentru ocuparea forței de muncă prin intermediul aceleiași platforme.

Prin actul normativ menţionat sunt aprobate :

– categoriile de bunuri de pot fi achiziţionate potrivit OUG nr. 132/2020 (Anexa1);
– modelul cererii pe care angajatorul o va depune pentru acordarea sprijinului financiar în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă (Anexa 2);
– modelul declaraţiei pe propria răspundere completată de către angajator (Anexa 3);
– modelul listei telesalariaţilor pentru care se solicită acordarea sprijinului financiar (Anexa 4).

De asemenea, sunt stabilite documentele justificative pe care angajatorii trebuie să le transmită agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la acordarea sumelor prevăzute la art. 6 alin. (1) din OUG nr. 132/2020.

Angajatorii vor putea descărca şi transmite documentele necesare acordării sprijinului financiar, precum şi documentele justificative, prin intermediul platformei aici.gov.ro.

Pentru o bună funcționalitate a formularelor PDF, rugăm angajatorii să nu utilizeze browserul pentru deschidere ci să folosească aplicații dedicate (ex: Adobe Reader).

Ordinul nr. 1376 /2020 al ministrului Muncii și Protecției Sociale intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile