Acasă Actual

Situația locurilor din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Precizări ale DSP și conducerii Spitalului

Informația cum că Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud este plin, că unitatea medicală este ocupată în totalitate cu pacienți Covid-19, a creat panică. Comunicarea publicată pe pagina de socializare a spitalului a fost preluată fără a fi actualizată.

”În spațiul public a apărut azi informația cu privire la ocuparea totală a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud. Precizăm că la ora actuală această unitate sanitară dispune de 30 de locuri libere destinate Covid-19. Cel mai probabil este o greșeală a responsabilului cu comunicarea pe site-ul instituției, greșeală ce urmează a fi corectată”, a declarat Alexandru Sinea, directorul executiv DSP Alba.

Contactat telefonic directorul medical al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, dr. Virginia Gomboș,  ne-a precizat că este vorba despre o informație veche ce urmează a fi actualizată. Directorul medical dr. Gomboș ne-a mai declarat că ”nu este actualizată postarea, este o informație din data de 28 iulie. În momentul de față avem 32 de paturi libere și doar 18 pacienți internați. Bolnavii spitalizați prezintă forme medii și ușoare. Am făcut o mulțime de externări din 28 iulie și până în prezent. Am avut 50 de internați și am eliberat 32 de paturi. O să actualizăm această informație”.

”La acest moment sunt 90 de locuri libere din totalul de 203 paturi destinate bolnavilor internați în spitalele suport Covid-19 din județul Alba. Cifrele sunt zilnic în dinamică datorita internărilor sau externărilor”, a mai declarat Alexandru Sinea.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
0
Daca doriti, va puteti spune parerea aici!x
()
x