Una zicem, alta fumăm. E cvasi cunoscut că, în politică și administrație, între vorbă și faptă e un veritabil abis.

Fiți atenți aici ce zicea Paul Voicu, viceprimarul cu atribuții de primar, la începutul anului ăsta, într-un interviu-tenis din Ziarul Unirea: Am limitat angajările doar la posturile strict necesare. Sau: Nu accept să avem angajați fără obiectul muncii, iar în alte servicii să fie necesar personal și să aducem noi funcționari Sau: De la momentul preluării atribuțiilor de primar, în iulie 2019, 8 din totalul 27 de pensionari au încetat să mai fie angajați ai primăriei. Sau: Sper să putem atrage tineri, specialiști cu chef de lucru și cu idei inovative (…) Acum salariile sunt bune și e momentul să creștem și calitatea serviciilor de care albaiulienii au parte, exigența și rigurozitatea.

Ah, deci da mă, e pe eficiență, pe tineri cu idei inovative, pe din-astea cu meritocrație și performanță.

Păi, hai să mai dăm o tură prin lista de angajări, din ultima perioadă, cum am mai dat în urmă cu ceva vreme – o să găsiți niște link-uri la final.

Așadar, să purcedem:

În data de 26 februarie, va avea loc un concurs pentru ocuparea unui post de manager de proiect pentru Personaje antice în dialoguri virtuale cu vizitatorii Muzeului Principia”. Da, fix așa se cheamă proiectul. Băi, pe bune, personaje antice în dialoguri virtuale cu vizitatorii muzeului Prinicipa. Care, cel mai probabil, sunt și ei virtuali, că toată Hala aia, o veritabilă stație de metrou fără metrou, e o măgăoaie care consumă bani și care, pe lângă că se potrivește ca nuca-n perete acolo, a mai și costat vreo 4 milioane de euroi. Dați lui Danil Sabău și Grup Corint SA, super firma super prietenă a administrației Hava&Voicu, care a și tocat toți banii europeni pentru refacerea Cetății. Punem pariu de pe acum că acel concurs va fi câștigat de cineva din gașca Primărie.

 

În 18 martie va avea loc un alt concurs, pentru șefia Serviciului Investiții – unde fusese o eternitate doamna Silvia Moldovan. Și unde, cel mai probabil, are să vină domnul despre care vă ziceam în textul ăsta.

 

În 17 martie se va organiza un „concurs” pentru un post la Impozite și Taxe Locale.

 

Azi, 19 februarie, a fost angajată domnișoara Clamba Cezara Bianca în postul de expert comunicare ș PR, în proiectul „Effectiveness of Environmental Urban policies to improve Resources Efficiency”. Serios, există un astfel de proiect mănenenemă. Pînă azi, domnișoara făcea niște chestii pe la Poliția Locală. Și mai activa și pe la PNL, așa, nu la afișe – deși ăia-s în stare să pună așa făptură sublimă la lipit afișe. Iar în ultima vreme o face secretara lui Raul Tudorașcu. Uite și câteva poze cu Cezara. Merita, nu?

 

 

În data de 20 ianuarie, a fost angajat un „expert antreprenorial” în cadrul proiectului „Alba Iulia 360 – Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome – Regiuni mai puțin dezvoltate”. Ah, gata mă, că au să-i rupă pe țigani cu bunăstarea! Normal, concursul a fost câștigat de un domn pe nume Sebastian Vasile Băeșan – care e deja în echipa de combinat bani europeni a Primăriei. Adică, e de-ai lor, ca să zicem așa.

 

În 17 ianuarie a fost angajat un responsabil financiar în cadrul proiectului – atenție mare cum citiți – „Politic regionale spre Ecologizarea Sectorului Locuințelor Sociale – acronim SOCIAL GREEN (Regional Policies Towards Greening the Social Housing Sector)”. Da? S-a înțeles numele proiectului? Ne-am dat dreaq mă, acum ecologizăm sectorul locuințelor socialele! Adică ce rahat-pansat fac exact în proiectul ăsta, și cu ce se alege orașul, doar muza lui Paul Voicu știe. Altfel, postul a fost câștigat de Ioana Baba. Ei, cum adică cine e Ioana Baba? Păi Ioana e fiica propriilor părinți, Cuța și Ștefan Hațegan, ambii angajați la Primărie, ea expert local – actual pensionată ieșită din Primăie – și el încă consilier șerif la administrarea piețelor (pensionat dar la serviciu) . Ioana este căsătorită cu fiul lui Neli Baba, mică șefă pe la Cadastru. Adică, mna, ce vreți și voi, orașul ăsta e o mare familie, normal!

 

 

 

Prin 18 decembrie, înainte să returneze super întrebările din acel interviu tenis, în primărie se angaja, un expert local în cadrul proiectului „Find your Greatness – Europe`s first strategic brand building program for smart cities”. Deci, avem cu smart city, v-am zis? Ce, ați crezut că e numai așa, o măcăneală de PR? Nu nenicule, suntem smart! Mai ales ăia care încasează le la proiecte. Și smart, în cazul ăsta, e Florin Duțulescu. Cine este acest Florin? Păi, e un fel de noul fotograf al Primăriei. Adică al lui Paul Voicu, că toate pozele alea de PR ale lui Paul sunt făcute de acest Florin. Să fie primit! Iată-l, aici, alături de un domn care, se zice, ar fi cântat pe bani la masa Primăriei.

 

 

 

Tot pe 18 decembrie se face un concurs și pentru un post în cadrul „Positive City Exchange – acronim CityxChange”. Expert tehnic. Iar concursul este câștigat de Adrian Călin Jeler. Care Adrian Cătălin, pe lângă faptul că e pregătit să facă positive city exchange, are și avantajul de a-l avea ca tată pe Marcel Jeler, secretarul Primăriei. Păi, think positive mănenenemă!

 

 

În 11 decembrie se decide că Alba Iulia e o administrație inteligentă. Adică, se decide că niște oameni trebuie să se ocupe de proiectul ăsta, „Municipiul Alba Iulia – Administrație Inteligentă”. Evident, s-a organizat concurs, să fie bine ca să nu fie rău. Și au fost aleși acești 3 oameni, pe bază de IQ, siiigur: Maria Dana Naghiu, Liviu Stanciu  și Livia Boc.

Maria Dana e și ea din echipa mai veche, azi mâine eternă, de la fabrica de bani europeni.

Livia Boc la fel, fosta soție a lui Ovidiu Valentin Boc, ambii pe la fonduri UE. (n-au legătură cu Emil de la Cluj)

Liviu Stanciu e omul care-i face graficele lui Paul Voicu – adică știe omul cu calculatorul – și, în general, e cel care se ocupă de PR – adică de acele comunicate de presă în care limba română e abuzată precum un maidanez legat în lanțuri.

 

În 9 decembrie are loc un alt concurs, pentru ocuparea postului de coordonator de activitate al proiectului  SUMP-PLUS (n-are legătură cu PLUS, Partidul LUS). Câștigător al concursului este domnul de mai sus, Ovidiu Valentin Boc, fostul soț al fostei sale soții, Maria Diana. Toți la gașca din fabrica de bani europeni.

 

În data de 2 decembrie, când încă eram mahmuri după Ziua Națională, si în Primărie toată lumea era încă ocupată cu serbarea, se organizează concurs pentru ocuparea a trei posturi în cadrul proiectului „Find your Greatness – Europe`s first strategic brand building program for smart cities”. Iar cei trei care și-au găsit greatness-ul se numesc Ovidiu Podaru, Tudor Iulian Drâmbărean – mare globe-trotter – și Liviu Stanciu, omul care-i cară cuvintele lui Paul Voicu înspre presă și online. (Mai scrie și Robert Roman, dar el e așa, mai mult pe partea filosofică)

Și, desigur, s-au mai angajat și alții din decembrie și până acum, mai un bucătar, mai pe la o creșă și altele. Băi, dar altfel, după cum se vede din lista de mai sus, avea Voicu Dreptate 100%. N-a mințit, nu-i miroase gura, nimic. Totul e pe super necesitate, pe meritocrație, pe eficiență, pe să facem să fie bine, ca să nu fie rău.

Vă dați seama mă, de când e el viceprimar cu atribuții de primar, 8 (OPT) pensionari, dintre pensionarii care încă lucrau, s-au pensionat de chiar?

Iată, aveți aici și alte exemple de mare succes în procesul de angajări în Primărie.

Dacă tata și mama Oprean sînt șefi în Primăria Alba Iulia, să se calculeze unde a fost angajată fiica Larisa

Clanul sinecuriștilor. Gașca lui Paul Voicu și fondurile europene

Secretara, nora, sora și ale cunoștințe. Noi angajări în Primăria Alba Iulia, fără pile, fără dedicație, strict pe merit și competențe

Posturi cu dedicație: Șef Serviciu pentru condamnatul penal Vasile Bereș, amicul șefilor din Primărie și Partid

Primăria Alba Iulia, cel mai de succes angajator din oraș

Fără nepotisme, sinecuri și posturi cu dedicație la Primăria Alba Iulia. Când ni se adeveresc previziunile

 

 

Și toate astea în nici un an de interimat. Dar lasă că ajunge el pe bune, ales, atunci să vedeți meritocrație!

4.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile