Trompetele liberale răsună a veselie și anunță marea schimbare.

Armatele de sinecuriști înșurubați de PSD și ALDE prin instituțiile publice își împachetează în grabă catrafusele și dau pe gît un ultim pahar din ambrozia banului public. Căci, la cotitură așteaptă o armată de sinecuriști ai PNL, gata să pupe icoana făcătoare de minuni financiare a „funcției publice”.

Cocoțați pe ultimele sondaje și încurajați de noile triluri de mandolină ce răsună din Palatul Victoria, prim-secretarii de prin teritoriu se pregătesc de acțiune. Vom avea, carevasăzică, o schimbare totală! Se va începe cu șefii de instituții, cei cu mandate, și apoi cu ceilalți, pînă la ultimul funcționar care nu-i pregătit să-și regîndească afinitatea pentru partidul corect.

Precum șosetele răcanilor, funcțiile publice își vor schimba ocupantul pesedist cu cel penelist, asta fiind prima și singura condiție. Prost, deștept, incompetent sau nu, tînăr sau bătrîn, cu barbă sau fără ochelari, important e să fie „de-al nostru”, de la partid.

Nu-i timp să alegem, să găsim oamenii pricepuți. Și nu-i nici voință pentru asta. Au să plece mulți proști/hoți/incompetenți și au să vină la fel de mulți, de altă culoare politică. E grabă și e foame de bani. Unii dintre proștii vechi se vor agăța cu dinții de post. Și, cu toate astea, make no mistake, vor fi schimbați. Și vor urma procese și decizii ale instanțelor, și who the fuck cares? că oricum Statul plătește. Adică toată lumea, nu cel care va fi decis schimbarea.

Și e normal să fie așa. Căci ăsta e normalul în care trăim. Un normal în care guițatul Piticului Promo al județului, care între două pahare de veselie se lăuda amicilor că are să-i radă pe toți pesediștii din toate instituțiile publice, va îmbrăca sensul de regulă.

Practic, nimic nou sub soare. Mîine, la fel ca și ieri, statul are să fie același muribund cu aspect de cadavru, consumat de aceiași viermi, vopsiți în altă culoare. Dar vom avea schimbare! Pentru răcanul ajuns la ciolan, șosetele vechi ale colegului răcan sînt noi. Chiar dacă în toată cazarma pute la fel de rău.

1
Lasa un raspuns

avatar
1 Subiecte de comentariu
0 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Autorul comentariului
Marius Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
Marius
Guest
Marius

Un subiect? Se pare ca, mai nou, baza sportiva de la Paclisa face cu ochiul (dracului?) unor dezvoltatori imoboliari neaosi (niste nea care cred ca totul in tara asta este de vanzare). Terenul este al Primariei Alba Iulia, cladirile si dotarile ale Clubului Constructorul, care au un parteneriat din ce in ce mai subred in ultima vreme (invers proportional cu interesul imobiliar fata de terenurile de acolo). Se pare ca Primaria nu este interesata de renovarea cu fonduri europene a bazei sportive (sanatatea copiilor nostri nu aduce venituri suficiente Primariei, dezvoltarile imobiliare, da. Primariei si orasului? S-o credeti voi. LOL).… citeste mai mult »