Ura! Victorie! PNL Alba e cea mai vicecampioană organizație județeană din țară. Doar la Sibiu a luat Iohannis mai mult. Așadar și prin urmare, să cînte muzica, să vină posturile nenicule! Că doar n-au lipit băieții ăștia afișe așa, fără să se aleagă și ei cu ceva.

Bătălia pentru postul de Prefect.

Greu dom’le să găsești pe cineva capabil să-i ia locul lui Dănuț Hălălai. Aproape imposibil. Dănuț e larger than life. Și, totuși, există soluții în rezerva de cadre a PNL.

Din păcate pentru el, Marius Filimon, marea speranță a vechiului PNL, înșurubat pe lîngă grațiile lui Dumitrel, n-are să ajungă Prefect. Așa e viața, nedreaptă uneori. Va rămîne omul cu funcția de la partid și va mai aștepta o vreme, pînă i se arată și lui lumină de la dumnezeul sinecurilor. Între timp, se va ocupa în continuare de firma cu păcănele (l.e. firmă de vînzări online) și va avea grijă ca soția să ducă societatea civilă, oengismul, pe noi culmi în Alba Iulia.

Nici Marius Hațegan nu va fi fost Prefect. De fapt, numele lui fusese aruncat în mix așa, mai mult de dragul unei aparente competiții interne.

Și, quelle surprise, nici Dan Coriolan Simedru nu va fi uns în postul de Prefect. Cu toate că omul a mai fost și e unul dintre peneliștii care era bugetar încă de pe vremea lui Decebal. Mai nasol pentru el e însă faptul că omul chiar și-a dorit funcția. Bașca, i-ar fi promis-o chiar Șică Orban. Numai că, pam-pam, Hava și Dumitrel s-au întîlnit puțin la birou și au micționat pe promisiunea lui Șică Orban. De parcă ce, se conduce partidul de la mandolină? Și au decis ei că nu, niet, nici vorbă de Simedru, care nu doar că-i din vechiul PNL și bugetofag de pe vremea lui Burebista, cum ziceam, dar nici n-a pupat cum trebuie clanța PDL-ului la fuziune.

Și uite așa, Hava & Dumi au decis că noul prefect are să fie un om nou, curat, alea alea, în persoana lui Nicolae Albu.

Cine-i Nicolae Albu? Păi, e soțul propriei soții, Mihaela Albu, duamna care a fost și ea Prefect în 2016. Ce-l recomandă pe Nicolae Albu pentru postul de Prefect? Păi, cum adică ce-l recomandă, nu-i de-ajuns că așa au zis Hava&Dumi? Bine, hai să vă zicem. Nicu Albu e un om de dreapta așa cum numai peneliștii știu să fie. E un fel de șefulică al poștașilor. A fost sindicalist la Poșta Română, ba chiar și șef – după ce Ioan Florea, susținut pe atunci de PSD – a ocupat funcția. Inițial, Nicu Albu se înscrisese în PNL – pe vremea cînd Cosmin Covaciu era mare goangă liberală – și ăsta fost prefect – dar s-a transferat apoi la PD. Și, cu fuziunea, Nicu Albu a venit înapoi la PNL. Deci, sindicalist, poștaș, om de partid, numai bun de Prefect, nu?

Niște secretari de stat, ceva?

Ei bine, după scorul ăsta e doar normal ca județul Alba să dea țării ăsteia și niște secretari de stat. Adică ce, PNL nu are și el niște oameni care să ocupe cu cinste niște funcții importante?

Așadar, umblă vorba că unul dintre cei care au pupat clanța corectă și au periat bine manșonul șefilor este Alin Ignat. Care Alin va ajunge secretar de stat în Ministerul Muncii. I shit you not! Băietul ăsta care, cum ar zice americanii, n-are one honest work day in his life, are să ajungă secretar de stat la Muncă. Bravo tati! Probabil că Silviu Bian, ăla de-l înșurubase Hava secretar de stat, tot la Muncă, în urmă cu un deceniu – și fusese prins în flagrant cu plasa cu bani din șpăgi, de a și ajuns la pușcătorie după – e mîndru să afle cine-i urmează. Ei bine, Alin are un apetit foarte mare pentru șefie. E, cum s-ar zice, născut să fie lider. Că așa e la noi, la români, prinții șefi nasc copii șefi. Care se căsătoresc cu copii de șefi, ca să facă alți șefi. E ciclul natural, cum ar veni. O să vă mai povestim noi despre acest om și despre ce-l recomandă pentru postul de șef, mai ales că – zic niște surse – omul trage toate sforile posibile pentru ca, la toamnă, să-și găsească un loc eligibil pe lista PNL, pentru Camera Deputaților, la București.

Un alt om aflat în cărți pentru un post de secretar de stat este Ionuț Fulea. Cum adică cine e Ionuț Fulea? Păi Ionuț Fulea e un fel de 2Pac al muzicii populare, un Dr Dre al folclorului, cel mai cîntăreț pe care Sebeșul l-a dat țării ăsteia, după care nu l-a ales Primar, deși omul a vrut și chiar a candidat. Ionuț Fulea, se zice, are să fie numit secretar de stat la Cultură.

Practic, după ce PSD-ul l-a pus pe Daniel Breaz, acum are să vină PNL-ul să-l pună pe Ionuț Fulea secretar de stat. Cultură beibi! Sigur, pe lîngă vocea și talentul său, ori apartenența la panteonul sforarilor Hava&Dumi, pe Ionuț îl mai recomandă și capacitatea de a fi bun la toate, la orice – o calitate altfel întîlnită pe la mai toți politicienii de succes. Păi, dacă el, solistul, interpretul, artistul, a fost omul potrivit pentru a fi înșurubat de PNL în postul de la Asociația Apă Alba, post lăsat liber de Raul Tudorașcu atunci cînd partidul l-a uns în postul de viceprimar la Alba Iulia, lăsat liber de Paul Voicu (wowowow, era să uităm! Paul Voicu a descoperit facebook-ul! Are și pagină, uite, pe bune! Suuuper! Felicitări domnule Paul Voicu, bun venit în anul 2019). Așadar, dacă interpretul, cantautorul, artistul Ionuț Fulea a fost bun să fie pus la Apă Alba, cum să nu fie bun de secretar de stat la Cultură? Normal că e bun!

Hai că are să fie frumos cu schimbările astea. Are să fie și bine, că normal că are să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrînge, dar ceva mă face să cred că o să ne și distrăm.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare