Senatorii vor dezbate în această dupăamiază, începând cu ora 16:00, moțiunea simplă ”Justiția – victimă sigură în mâinile lui Toader”, depusă de parlamentarii PNL și USR împotriva ministrului Justiției.

Moțiunea a fost depusă săptămâna trecută, la Senat, opoziția solicitându-i ministrului Toader să renunțe la modificările nocive aduse legislației penale, care aduc atingere statului de drept, și i-au solicitat totodată desființarea secției speciale de investigare a magistraților.

În urmă cu câteva săptămâni, pe data de 20 martie, plenul Camerei Deputaților a respins o altă moțiune simplă împotriva lui Tudorel Toader, cu 126 de voturi pentru, 148 împotrivă și 2 abțineri.

Noua inițiativă a opoziției vine în contextul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, se află sub presiunea colegilor de partid pentru a emite mai multe ordonanțe de urgență care să modifice legile justiției. De altfel, în cursul zilei de ieri, Tudorel Toader a postat mai multe mesaje pe pagina de facebook, prin care anunța că ”în lipsa unei urgențe nu se poate da o ordonanță de urgență”.

Parlamentarii opoziției speră ca, în urma confilctului din interiorul majorității parlamentare, mai mulți senatori ai PSD să voteze moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader.

Un eventual vot pentru moțiunea celor de la PNL și USR nu va atrage însă demitere ministrului Justiției.

 

UPDATE: Dezbaterea moțiunii a fost amânată pentru ziua de miercuri, 10 aprilie.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare