Premierul Viorica Dăncilă a semnat, în cursul acestei dimineți, decretul de demitere a lui Priponel Pielioșeanu, șefului Institutului de Cercetări Ubicue Românești – ICUR.

Demiterea lui Priponel Pielioșeanu vine ca urmare a informațiilor apărute în presă cu privire la sutele de contracte pe care jurnalipsul Rareș Bogdan le avea cu instituțiile publice. Contracte cinstite, corecte, pentru care viitorul europarlamentar a muncit pe brînci. Gen.

Ca urmare a unui control efectuat de ANAF, s-a constatat că Priopnel Pielioșeanu nu semnase, în cei 8 ani de când ocupă funcția de șef al ICUR, nici măcar un contract cu Rareș Bogdan sau cu una dintre firmele controlate de către acesta.

Nu e normal ca în opt ani de mandat să nu fi avut nici măcar un singur contract cu Rareș Bogdan, acest român adevărat care-și iubește țara și care ar face orice pentru a o apăra – a declarat, sub protecția anonimatului, unul dintre inspectorii ANAF care au efectuat controlul la ICUR. Poate să spună cine ce vrea despre Rareș Bogdan, dar să știți că omul e un patriot care-și iubește țara. Vă dau, dacă vreți, un singur exemplu: toate contractele semnate în ultimii ani de firmele acestuia cu instituțiile statului sunt în lei. În RON! Omul a refuzat, practic, contracte în euro sau dolari, și a cerut ca toate sumele să-i fie plătite în moneda națională. Dacă nici asta nu e iubire de țară, atunci nu mai știu ce e – a mai declarat inspectorul ANAF.

Conform unor surse apropiate de conducerea PNL, Rareș Bogdan se află într-o mare dilemă cu privire la viitorul său post, de unde va fi obligat să-și încaseze salariul în euro și nu în lei. De altfel, se pare, viitorul europarlamentar a și schițat deja un prim proiect prin care va cere Parlamentului European fie să accepte ca România să treacă la euro înainte să-și încaseze el prima diurnă, fie să treacă toate statele membre ale Uniunii Europene la moneda unică, Leu.

 

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare