Bună ziua și bine v-am găsit la rubrica de felicitări și previziuni astrale în ce privește angajările din Primăria Alba Iulia. În caz că sînteți rudă, prieten sau apropiat cu vreunul din șefii de la Primărie ori partid, ne scuzați că vă stricăm deranjul cu informații pe care le știți deja, despre posturi pe care probabil că le-ați fi putut avea și voi, dacă ați fi avut dorința și pila, pardon, competențele, necesare. Pentru ceilalți însă, care nu s-au născut sub semnul astral al combinației de partid, să purcedem.

Așadar, în primul și în primul rînd, vrem să-i urăm sincere felicitări doamnei Andreea Marilena Butuza, pentru concursul pe care-l va fi cîștigat – zic astrele – mîine, 24 septembrie. Doamna Andreea urmează să ocupe postul de ”expert comunicare și PR” în cadrul proiectului ”Eficacitatea politicilor urbane de mediu pentru îmbunătățirea eficienței resurselor” (sună mișto, nu?), derulat de Primăria Alba Iulia. Adică un post pe termen limitat, în cadrul unui proiect pe bani europeni. Desigur, asta după ce va cîștiga concursul – și avem convingerea că o va face, că am citit în stele.

Andreea Butuza, aici în plin avânt politic Foto: facebook

Desigur, unii cîrcotași ar zice că mda, e post cu dedicație, din cauză că Andreea e secretară pe la organizația tinerilor peneliști, ori că e o apropiată a lui Raul Tudorașcu, un fel de viceprimar și mînă dreaptă a lui Paul Voicu. Sau din cauză că mai activase pe postul de ”expert tehnic monitorizare” – și probabil va activa în continuare – pe la ADI APA Alba, adică Asociația de Dezvoltare Intercomunitară APA Alba, unde Tudorașcu fusese prin Consiliul de Administrație înainte să fie numit – ăsta, pardon, ales, în funcția de consilier cu atribuții de viceprimar.  Bașca, Andreea a mai fost, anul trecut, și ”asistent manager” , tot în Primăria Alba Iulia, tot pe bani europeni, în ”Proiect Epicuro”. Desigur, toate astea sînt așa, niște detalii de care să se lege cîrcotașii. Noi știm că pe ea o recomandă vocea și talentul, ăsta, experiența, talentul și profesionalismul. Și va cîștiga postul pentru că merită. Succes! Pardon, felicitări Andreea!

anuntandreeabutuza

De asemenea, vrem să-i urăm felicitări doamnei Lavinia Hava, pentru că a reușit să cîștige concursul organizat în 10 septembrie, în ciuda faptul că a concurat de una singură pentru postul respectiv.  Este vorba despre un post de ”consilier manager proiect, gradul II”, în cadrul Serviciului proiecte comunitare/Direcția programe.  În cadrul Aparatului de specialitate al Primarului, gen. Adică tot acolo, la chestiile pe bani europeni. Sîntem absolut siguri că a reușit să-i impresioneze pe foștii subalterni ai socrului și a promovat cu brio proba interviu, din 12 septembrie. Asta dacă s-a mai ținut una. Cum adică foștii subalterni ai socrului? Păi, în caz că nu știați, Lavinia e nora lui Mircea Hava. Adică soția lui Horea Alexandru (Horea a fost, de prin 2009, la Direcția Generală de Coordonare a Activității în Teritoriu – Unitatea Teritorială Alba Iulia, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, după care a fost mutat în aparatul central, pînă prin 2013, după care și-a găsit un loc în cadrul ADR Centru, adică la băieții cu banii europeni, unde e și acum), fiul fostului primar de Alba Iulia.

N-avem poze cu Lavinia, așa că priviți la poza asta cu Hava într-un moment de bucurie.

Pe lîngă postul ăsta din Primărie, de la departamentul de bani europeni, Lavinia a mai fost – și probabil încă e – activă pe la Fundația PAEM. Știți voi, acel super ONG, super strîns legat de partid și banii publici, și unde nu de puține ori și-au găsit loc de odihnă fel și fel de băieți și fete din jurul organizației politice a PD. În fapt, PAEM a crescut în paralel cu PD-ul lui Hava și Dumitrel, liniile vieții și succesului – zic cititorii în palmă – intersectîndu-se nu de puține ori.

Altfel, însă, toate aceste detalii despre cine e Lavinia n-au nici o legătură cu concursul pe care l-a cîștigat. Sîntem siguri că oamenii cu care a susținut examenul, care i-au citit CV-ul și documentele depuse pentru concurs, ori cu care a susținut interviul de angajare, nici n-au avut habar cine e ea, de fapt. Și, firesc, totul a fost pe merit, corect, cinstit. Pînă la urmă nu-i ca și cînd Lavinia, sau hai – Hava, sînt niște nume atît de rare încît să nu găsești cîte unul în fiecare mare oraș ori instituție publică.

rezultatelaviniahava

 

Se fac sincere urări de felicitare și doamnei Panea Cristina Emilia, care în data de 12 septembrie a reușit să obțină primul loc la concursul organizat de Primăria Alba Iulia pentru ocuparea postului de ”Expert GIS” în cadrul proiectului ”Demonstrații verticale pe scară largă prin testarea noilor tehnologii în domeniul transporturilor, energiei și comunicațiilor”. Vă dați seama ce fac oamenii ăștia din Primărie? NASA frate! Într-un oraș în care nu există ștrand public, piste de biciclete și unde în 80% din locuri nu poți plăti cu cardul, noi ”testăm noi tehnologii”. Laser, frate, i shit you not!

rezultatepaneacristina

Altfel, cum ziceam, felicitări doamnei Cristina Panea pentru că a reușit să obțină cea mai mare notă la un concurs la care a participat de una singură. Sîntem convinși că a fost totul pe merit. Și chiar e cîrcotaș cine zice că ar fi obținut postul pentru că fratele fiul ei, Cristian Panea, e directorul tehnic al SC Elis Pavaje SA, o firmă preferată a Primăriei, care încasează j-de milioane anual pentru diferite lucrări.

Merit, competențe, aptitudini, astea au contat, sîntem siguri. Bine, și faptul că a concurat de una singură, dar oricum: merit, competențe, aptitudini.

 

Se mai face urare de felicitări doamnelor Florina Isabela Pălămaru, Elena Nicoleta Curta și Anca Daniela Orzea care, din data de 2 septembrie, ocupă posturile de ”expert în comisia de evaluare și selecție a proiectelor” din cadrul Proiectului Alba 360 – Dezvoltare locală integrată în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome (sic!) – Regiuni mai puțin dezvoltate”. Cele trei doamne au reușit să cîștige concursul organizat pentru cele trei posturi, cu note foarte mari chiar, și asta în ciuda faptul că doar ele trei au vizat respectivele posturi. Desigur, ca și în cazurile precedente, e vorba de posturi contractuale, pe perioadă determinată și bani europeni.

Anca Orzea. Foto: facebook

Acum, fără vreo legătură cu concursul ăsta, care a fost cîștigat – cum vă ziceam – pe merit, competențe și aptitudini, să vă zicem cîteva lucruri despre Anca Daniela Orzea. Ei bine, Anca este fiica lui Corneliu Orzea, șeful Camerei de Comerț și Industrie Alba. Chestie care, în ciuda numelui pompos, nu e nimic mai mult decît un ONG. Unul însă extrem de influent și conectat la tot ce înseamnă șmenuială, căci altel n-ar fi existat cazuri superbe de corupție, precum cel al lui Mihai Vlasov – șeful Camerei de Comerț și Industrie (pe țară adică) – condamnat anul trecut la 9 ani și 10 luni de închisoare, într-un dosar în care mai fusese implicată și fiica acestuia, creatoarea Ingrid Vlasov, precum și soțul acesteia. Practic, de-a lungul timpului atît Vlasov cît și Camera de Comerț și Industrie au fost implicați în fel și fel de scandaluri, în special pentru răfuieli economice, ONG-ul avînd ca atribut un fel de curte de arbitraj a litigiilor economice. Orișicum, e o poveste prea lungă, așa că să revenim la angajările de succes din primăria Alba Iulia.  Ei bine, cum e normal, Anca lucrează și pe la Camera de Comerț și Industrie Alba, pe fel și fel de proiecte de formări profesionale și alte cele. Cu ceva vreme în urmă însă, Anca a activat chiar cadrul Primăriei Alba Iulia, unde pînă prin 2014 a fost consilier la cabinetul primarului. Adică acolo, cu Mircea Hava la birou. Bașca, se zice, Mircea Hava i-a fost chiar naș de cununie Ancăi. Sigur, astea se întîmplau mai demult, cînd Mircea Hava și Corneliu Orzea erau prietenari și parteneri de concedii și chermeze. Căci în prezent relația n-ar mai fi una chiar atît de caldă, și chiar pe motiv de Anca, zic niște păsărele. Adicălea, a fost odată ca niciodată, o perioadă în care Marte intrase în retrograd iar Anca devenise pentru Mircea Hava un fel de Dadi, se zice, if you know what we mean. Iar treaba părea atît de serioasă încît Mircea și Corneliu ar fi ajuns la mici supărări. Însă acestea fiind chestii vechi, demult uitate, iar cum Dadi e iar Dadi,iată că Anca a reușit, pe propriile forțe, să se întoarcă în Primăria Alba Iulia. Felicitări!

rezltateancaorzea

Așadar, felicitări tuturor doamnelor și domnișoarelor menționate mai sus, precum și tuturor celorlalte care, în ultima perioadă, au reușit să cîștige – cinstit, pe merit, aptitudini și competențe – concursuri pentru ocuparea unor posturi în Primăria Alba Iulia, dar despre care n-am apucat să scriem felicitări încă.

E de-a dreptul îmbucurător să vedem că, iată, există resursă umană capabilă, avem oameni de valoare și nu-i chiar așa cum zic unii și alții, că totul e pe pile, cunoștințe și relații. Felicitări! Și – never forget – să fie bine, ca să nu fie rău! Că binele înfrînge!

3 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Ione Mari
Ione Mari
24 septembrie 2019 18:39

Aia de la comunicare si PR e cea mai cool! Are o mecla de tot rasu care nu se pliaza nicidecum peste PR! Acum nu stiu ce are la inside, dar pentru PR e absolut nevoie de un om la care sa te uiti cu placere!

trackback

[…] ultimul text pe care l-am scris despre posturile cu dedicație din Primărie – ăsta de aici – ne-a scăpat întîmplarea asta. Fiți […]