Începând cu ziua de 15 septembrie 2020 medicii de familie se pot instala în Dispensarul din cartierul Mihail Kogălniceanu pentru pregătirea ultimelor detalii privind reluarea activităţii.

Noul dispensar oferă un spațiu optimizat, primitor, cu săli de aşteptare, dotate cu canapele, scaune confortabile, televizoare, grupuri sociale dotate corespunzător, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități, sistem de supraveghere video, spații comune prevăzute cu aer condiționat și calorifere.

Locuitorii din Kogălniceanu nu au uitat de dispensarul de cartier rece, neprietenos, cu geamuri sparte.

Proiectul în valoare de 2,7 milioane lei a fost realizat prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului din Sebeș. Obiectivul lucrărilor a fost acela de a crește numărul de cabinete medicale și implicit calitatea actului medical de care să beneficieze cetățenii municipiului Sebeş.

Aflat în plină campanie electorală, primarul Municipiului Sebeş a declarat: „Medicii de familie sunt primul nostru sprijin. Aspectul vechiului dispensar din cartierul M. Kogălniceanu nu ne făcea deloc cinste. Pacienții și medicii meritau cu totul altceva. Sperăm că ne-am apropiat de exigențe și de așteptări. Avem convingerea că noua înfățișare a dispensarului va fi apreciată, iar amenajările și dotările se vor dovedi utile. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect. Urez medicilor mult succes în activitate, iar pacienților, multă sănătate și fie ca vizita la medicul de familie să fie doar pentru a schimba rețeta!”.

Lucrări realizate de constructor: învelitoarea clădirii a fost complet schimbată, iar spațiile au fost optimizate prin creșterea numărului de cabinete medicale: anterior, existau 7 cabinete, acum sunt funcționale 9 cabinete. La parter, au fost amenajate 4 cabinete medicale, fiecare cu sală de tratament și grup sanitar, au fost îmbunătățite spațiile comune, au fost amenajate toaletele, inclusiv pentru persoane cu dizabilități. La etaj, se regăsesc 5 cabinete medicale cu sală de tratament, un grup sanitar și spații de deservire care să răspundă nevoilor medicilor de familie. Accesul la etaj se va realiza printr-un sistem adaptat persoanelor cu dizabilități, care va fi montat în zilele următoare.

Investiția a fost asigurată din fonduri bugetare, iar construcţia a început în noiembrie 2019.

Cetăţenii din Sebeş solicită efectuărea unor lucrări de modernizare şi la dispensarul situat pe strada Mihai Viteazul.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile