Se va lansa programul ”Prima cireașă”, anunță premierul Viorica Dăncilă

În timp ce președintele Iohannis se dă în bărci la Sibiu, cu mai marii europei și se joacă de-a geopolitica, Premierul Viorica Dăncilă va implementa încă o măsură care vine în sprijinul cetățenilor acestei țări – a declarat Victorița Multfureanu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Este vorba despre o nouă Ordonanță de Urgență prin care urmează să fie implementat programul ”Prima Cireașă” , un program prin care fiecare cetățean va putea accesa un credit bancar, garantat de stat, pentru achiziția a până la 2kg de cireșe de mai.

Am decis să lansăm acest program de credite pentru achiziția de cireșe din dorința care o avem să venim și să preîntâmpinăm nevoile care le are o pătură mai vulnerabilă a societății, respectiv angajații din domeniul privat. Dorim, în acest fel, și să dăm un exemplu la patronii de firme, așa cum am făcut și când am crescut salariile la stat, pensiile speciale și toată bunăstarea care am creat-o în rândurile angajaților onorabil ai statului, care ne-a susținut și ne susține în continuare. Nu e normal ca un angajat, chiar dacă vine din domeniul privat, să trebuiască să stea și să așteaptă până în luna august pentru a-și cumpăra câteva kilograme de cireșe de mai – a declarat Viorica Dăncilă.

Programul guvernamental ”Prima Cireașă” va fi implementat încă din luna iunie, când orice angajat din domeniul privat va putea, în urma unei cereri adresate Prefecturii fiecărui județ, beneficia de o scrisoare de bonitate din partea Guvernului, cu care să ceară un credit pentru achiziția de cireșe, de la orice bancă din țară sau străinătate.

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile