În ziua de 18 septembrie 2020 polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au luat măsura confiscării cantității de 13,6 metri cubi de buștean rotund, de esență fag, în legătură cu care s-a constatat faptul că era transportată, în mod ilegal, cu un camion cu remorcă.

Iată cum au stat faptele: în ziua de 17 septembrie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, au oprit, pentru control, un camion cu remorcă, condus de un tânăr de 26 de ani, din Câmpeni.

Materialul lemnos a fost măsurat, cu sprijinul silvicultorilor din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni, rezultând o cantitate de 13,6 metri cubi de material lemnos în pus față de cel înscris în materialele de însoțire prezentate de către conducătorul auto.

Cei 13,6 metri cubi buștean de fag au fost confiscaţi, iar restul a fost indisponibilizat: este vorba de material lemnos transportat cu ansamblul de vehicule, respectiv 20 de metri cubi, în legătură cu care urmează să fie efectuate verificări cu privire la legalitatea provenienței.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107, alin. 1, lit. a și art. 68, alin. 2 1 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile