Joi, 16 septembrie 2021, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Alba – Hunedoara, îl vor omagia pe poetul Ioan Alexandru, la Alba Iulia. Activitățile menite să aducă în atenția publică viața și opera scriitorului se vor desfășura în marea lor majoritate online, pe paginile oficiale Facebook, Twitter, Youtube și Instagram ale bibliotecii, excepție făcând momentul oficial al depunerii de flori și coroane la bustul poetului, moment ce se va desfășura la ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.

Pe tot parcursul zilei de 16 septembrie 2021, cei interesați vor putea afla lucruri inedite atât din viața poetului Ioan Alexandru, cât și din interacțiunile lui cu cititorii și oamenii de cultură ai județului Alba, acesta fiind prezent în repetate rânduri la proiectele culturale derulate în județul Alba. Programul comemorativ este următorul:

9.00 Aniversații zilei
10.00 Medalion literar – Ioan Alexandru
11.00 Recomandare carte adulți
12.00 Recomandare carte pentru copii
13.00 La bustul lui Ioan Alexandru de pe Aleea Scriitorilor: depunere flori
14.00 Citatul zilei
15.00 Știați că…?
16.00 Expoziție de carte: Ioan Alexandru în colecțiile bibliotecii
17.00 Poezia zilei
18.00 Memoria culturală a locului: Ioan Alexandru

Ioan Alexandru (n. 25 decembrie 1941, Topa Mică, județul Cluj – d. 16 septembrie 2000, Bonn, Germania) a fost poet, publicist și eseist român. După terminarea Liceului „George Barițiu” din Cluj (1962), se înscrie la Facultatea de Filologie din Cluj, transferându-se apoi la București, unde absolvă studiile filologice în 1968.

Obține o bursă Humboldt în Germania și urmează cursuri de specializare în limba și literatura greacă și ebraică, la Freiburg, Aachen și München. Și-a susținut teza de doctorat: „Patria la Pindar și Eminescu” în 1973. În cursul studenției a fost redactor la revista „Amfiteatru”. A predat limba ebraică veche la Facultatea de Teologie din București, și cursuri de civilizație bizantină la Institutul de Arte „Nicolae Grigorescu”. A debutat cu poezie în revista „Tribuna” (1960).

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile