Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că Noul An Școlar va începe în 13 septembrie 2021, cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare cu noul coronavirus din localităţi (așa cum s-a întâmplat în anul școlar precedent).

„Atât cât am în limitele de competenţă pot să vă spun că şcoala va începe fizic, cu prezenţă fizică. Şcoala va începe în data de 13 septembrie. În momentul de faţă, vă răspund foarte clar: bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limita de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare. Am dreptul să manifest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta în evoluţia epidemiologică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi, 3 august, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, Cîmpeanu a propus transformarea cabinetelor medicale din anumite şcoli în centre de vaccinare, în funcţie de specificul şcolii şi de situaţia din fiecare unitate şcolară.

„Deşi susţin în modul cel mai hotărât importanţa şi avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem punct acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativităţii”, a ținut să precizeze Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a vorbit și despre „importanţa testării cel puţin în cazurile în care apar simptome…. ca o datorie a statului, nu a angajatului care prezintă simptome”.

„Nevoia de predictibilitate este o nevoie firească a sistemului de învăţământ, alături de nevoia de schimbare. Nu este simplu să păstrezi echilibrul între nevoia de schimbare şi nevoia de predictibilitate, dar prin consultări vă asigur că acest lucru se va realiza”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile