Luni, 9 mai 2022, de la ora 11.00, la Casa memorială „Lucian Blaga” Lancrăm, va avea loc cea de-a VI-a ediție a prestigiosului Premiu Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, la care au fost nominalizați șapte poeți valoroși: Gabiel Chifu, Vasile Dan, Ioan Moldovan, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu și Liviu Ioan Stoiciu.

Un juriu format din șapte scriitori și critici literari va decide laureatul ediției, căruia îi va fi decernat premiul de către domnul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România, cel care onorează evenimentul prin participarea dânsului și în calitate de moderator.

Despre organizarea, semnificațiile și istoricul Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, despre poeți și poezie, vor vorbi atât reprezentanții autorității județene și locale, cât și președintele Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, domnul Cornel Nistea.

Cei care vor alege să-l omagieze pe inegalabilul Lucian Blaga, venind luni, 9 mai, la el acasă, la ceas aniversar, pentru a participa la festivitățile zilei, vor avea parte și de o veritabilă gală a versului, prin intermediul recitalului poetic susținut de poeții nominalizați.

Evenimentul, de înaltă ținută culturală, este organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile