Șapte motive pentru care Mircea Hava a decis să se facă europarlamentar

Dacă e să ne luăm după ce zice chiar el, primarul Mircea Hava vrea să plece la Bruxelles pentru că își dorește să-i învețe pe europeni care-i treaba cu administrația  locală românească. Să ajute acolo, să facă să fie bine. Gurile rele zic însă că pleacă din cauză că-i trebuie o imunitate, că are să se spargă buboiul cu probleme din Primăria Alba Iulia și că, din depărtare, se aude clinchet de cătușe. Sau că e strict pentru pensie, pentru relaxare, pentru viața de turist de lux.

Adevăratele motive pentru care Hava a ales să schimbe Alba Iulia pe Bruxelles sunt însă altele. Iată mai jos principalele 7 motive:

  1. Danil Sabău – și-al său Grup Corint – și-ar dori să reabiliteze Cetatea Bruxelles. Și apoi să o ia în concesiune pe persoană fizică, cu 1.000 de euro lunar.
  2. Există un stadion de fotbal, al echipei Mecanica Bruxelles, pe care arhitectul Ioan Străjan și-ar dori să construiască un Bruxelles Mall. După ce, desigur, îl concesionează în prealabil pe echivalentul a două pachete de țigări.
  3. Primăria Bruxelles i-a cerut sprijinul în dezvoltarea unei suveci prin care fondurile publice ale municipalității să fie date unui ONG – AIDB – Asociația Intercomunitară de Dezvoltare a Bruxelles – și mai apoi unui transportator local ales pe sprânceană. Posibil Stelian Nicola și noua sa firmă, La Société de Transport en Commun Bruxelles SRL.
  4. Presa locală din Bruxelles e în impas iar autoritățile locale nu știu cum să facă să finanțeze din banii primăriei publicațiile care scriu atât de frumos încât gândirea critică se regăsește doar la rubrica meteo.
  5. Străzile din Bruxelles, tocite de pantofii atâtor politicieni, merită o soluție tehnică mai bună decât asfaltul, cum ar fi havelele de la Elis Pavaje ori Florea Grup.
  6. Există prea multe intersecții în Bruxelles în care nu găsești nici măcar un giratoriu.
  7. În Bruxelles există un ștrand mult mai frumos decât cel care nu există la Alba Iulia.

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
contribuabilu`
contribuabilu`
31 martie 2019 19:00

Dom`le…l-ati prins !

Tara lui Papura Voda
Tara lui Papura Voda
31 martie 2019 20:30

Va mai dau eu un punct si e cat se poate de serios, nu un pamflet, atat de serios incat cele de mai sus chiar daca ar fi adevarate, nu cred ca ar mai apuca vreunul din ele:
8. Ar avea nevoie de un ficat nou!