Fundaţia Comunitară Alba a distribuit 10.000 de măşti medicale de protecţie, destinate vârstnicilor din Alba Iulia cu pensii cuprinse între 800 și 1.500 lei, activitate din cadrul proiectului „Ajutăm Seniorii”.

Distribuirea măştilor a avut loc la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, totul realizându-se în condiţii de maximă siguranță, într-un spațiu de circa 40 mp, aerisit permanent și în care a avut acces un singur beneficiar odată. Acţiunea de distribuire a măştilor a avut loc în „Săptămâna voluntariatului”, manifestare organizată de Casa de Cultură a Studenților, având ca parteneri Fundația Comunitară Alba şi Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Valoarea pensiei cuprinsă între 800 şi 1.500 lei a fost stabilită ținând cont atât de faptul că pensia medie, în județul Alba, se situează sub 1.500 lei, cât și că vârstnicii cu pensii sub 800 lei beneficiază de măști gratuite puse la dispoziţie de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Alba Iulia, conform Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 78/2020.

Protejarea vârstnicilor în contextul pandemiei Covid-19 rămâne o preocupare importantă pentru Fundația Comunitară Alba și Kaufland România, această categorie de vârstă fiind cea mai vulnerabilă în fața noului coronavirus, precizează organizatorii acţiunii.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile