De cînd s-a înființat funcția de Prefect al Județului Alba, nu cred să fi existat o conducere mai complice cu prostia decît asta ce-l are-n frunte pe copilul teribil al PSD Alba, Dănuț Emil Hălălai. Pesemne că atunci cînd l-au înșurubat în funcție, băieții de la PSD Alba au vrut să arate conducerii de la București că pot și ei să pună în funcții oameni fix ca la Capitală, că zăcămîntul cu cadre inteligente ale partidului e mare și aici, chiar dacă în economia politică a județului partidul ăsta contează așa, cam cît pătrunjelul în ciorba de burtă.

Fiți atenți. Există un grup pe WhatsApp unde Prefectura comunică fel și fel de chestii. De grupul ăsta se ocupă o doamnă/domnișoară pe nume Georgiana, din a cărei mînuțe dibace sînt transmise informațiile lui Hălălai.

Georgiana scrie azi, la ora 10:26, următorul mesaj: Vă invităm astăzi 6 iunie, sala 100, sediul Prefecturii, orele 13:30 la o conferință de presă pe tema măsurilor întreprinse în urma producerii recentelor calamități naturale.

Frumos, discret, de interes.

Jumătate de oră mai tîrziu revine cu un nou mesaj: Având în vedere că sunteți implicați și în alte activități, la solicitarea dvs, conferința de presă se reprogramează pt vineri, 07.06.2019, ora 10:00, sala 100, sediul Prefecturii.

Hopa. Cine a solicitat? Care solicitarea noastră, că nimeni n-a scris nimic pe grupul ăla. Niciun ziarist din toți care-s acolo nu s-a plîns de oră și dată. Pesemne că cineva a luat-o pe partea scurtă și directă, a sunat și a cerut să fie modificată ora și data. Că așa e la Alba Iulia, niște unii, salahori ai cuvintelor și complici ai instituțiilor publice au așa un talent încît fac ei programul Prefecturii.

După cel de-al doilea mesaj al Georgianei, întreb și eu acolo dacă se poate muta conferința pe sîmbătă sau duminică, că mna, poate că am și eu treabă vineri dimineața. La care Georgiana insistă că ”jurnaliștii au solicitat reprogramarea conferinței!!!”.

Dar care jurnaliști duamnă? Cine? De unde? De la CNN, Reuters? Cine v-a sunat? Căci public, pe grupul ăla public, nu a zis nimeni nimic. Mai întreb o dată. Și încă o dată. După care, fără să răspundă la întrebare, onorabila Georgiana, cea cu cuvintele lui Hălălai la purtător, zice așa: Conferința de presă se va desfășura mâine la orele 10:00. Vom transmite și un comunicat de presă pentru cei care nu pot ajunge.

Auoleo. Deci da, pentru ăia în fața cărora face sluji și modifică programul, nu se putea da comunicat și azi, însă pentru ăia care nu pot vineri va exista comunicat. Eu insist cu întrebarea mea: cine a cerut să fie schimbată data? Care-i publicația aia care stabilește programul Prefecturii?

Nu de alta, dar poate că data viitoare cînd vreau să aflu ceva despre activitatea Prefecturii ori a lui Dănuț Hălălai nu mai sun la ei și sun direct la publicația asta macho, care hotărăște ce, cum și cînd face Prefectura. Evident, Georgiana tace cu grația unei cocomîrle, surprinsă în actul slugărniciei, a acestui tip ”șliup-șliul, pupaț-aș publicația mărite jurnalist, fă numai și scrie ceva de bine de șefu”.

Cum nu răspunde pe WhatsApp, sun. De două, trei ori. Pînă la urmă răspunde. Că cică au sunat trei ziariști, că e ceva conferință de presă la ăl mai mare producător de găini și mna, au rugat-o să schimbe ziua, ora. Deh. Bun, frumos, plăcut, corespunzător. Adicălea, au cerut ăia un favor? Nu, nu e un favor, îmi dă Georgiana asigurări. Adică, nici măcar favor, e un fel de ordin pesemne. Și, totuși, cine a cerut, duamnă? Cine? Nu e importat, îmi zice Georgiana. Păi ba e important, să știm și noi cine dracu conduce Prefectura aia, de fapt, că pe Dănuț e clar că l-a luat prezentul prin surprindere. Nu și nu. Nu ne zice cine. Nu vrea! Dar va încerca să vorbească cu Dănuț, care depune coroane pe undeva – deh, muncă grea, ostovitoare, necesită pricepere, probabil că se dă și examen din depus coroane cînd te înscri pentru postul de Prefect – și încearcă să reprogrameze pentru ora 14:00. Și anunță ea pe grupul ăla.

Mna, poate că la 14 vor putea și presarii ăia să participe, ăia care se pare că dictează în Prefectură. Dacă nu pot, asta e, se ține mîine. Sau cînd pot ăia, orice numai să scrie de bine la ambalajul de slănină. Or la fițuica ailaltă. Oricum și oricînd bossulică ziarist, cu plăcere – să trăiți, dar să scrie bine și frumos la gazetă despre domnul Prefect. Altfel, un om deosebit, înalt, cu pregătire, cu talent la depus coroane, care cunoaște mersul pe jos, și, zice legenda, a jucat și spot în tinerețe. Un om de calibru, cum numai PSD-ul știe să dea țării ăsteia.

Să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrînge!

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare