Vasile Morariu, consilier locale ALDE în Roșia Montană, acuză conducerea Primăriei că nu face niciun demers pentru a debloca situația în care se află localitatea.

Mai exact, consilierul local susține că Primăria, deși a făcut primele demersuri încă din 2014, nici în zi de azi nu a reușit să întocmească și adopte un PUG, plan urbanistic general, astfel că nici alte PUZ – planuri urbanistice zonale, nu pot fi adoptate.

Vasile Morariu susține că vechiul PUZ, întocmit încă din anul 2002, a fost ulterior anulat în instanță, dat fiind că fusese făcut pe cheltuiala unei companii private, mai exact RMGC. După această anulare, Primăria trebuia să întocmească un alt PUG și să-l adopte în cadrul Consiliului Local, lucru care nu s-a petrecut până în prezent.

Mai mult, susține consilierul local ALDE, există o situație mai specială la Roșia Montană, în sensul în care Autorizația de Exploatare a RMGC și decizia de începere a procesului de includere a zonei în Patrimoniul UNESCO sunt opuse una celeilalte, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care noul PUG nu poate fi întocmit.

conferinta de presa alde alba – 10.01.2020

Rosia Montana e o comuna blocata, acuza ALDE. Pe motiv ca PUG-ul a fost anulat in instanta iar unul nou nu poate fi votat

تم النشر بواسطة ‏‎abnews.ro‎‏ في الجمعة، ١٠ يناير ٢٠٢٠

Vasile Morariu a apreciat că, în ciuda faptului că localitatea este una dintre cele mai bogate localități din lume, fiind totodată și una dintre cele mai mediatizate și cunoscute localități, întreaga comună se află într-un complet blocaj. Nu se pot face investiții, nu se pot accesa fonduri europene, nu se poate întreprinde nimic, din cauza acestei situații născute din lipsa unui PUG, care – din răspunsurile primite de el de la Primărie – nu poate fi întocmit pentru că Ministerele nu-și dau avizele. Așa s-a ajuns ca oameni care doresc să dezvolte o afacere, orice afacere, să construiască ceva în zona respectivă, să trebuiască să se mute în localități învecinate.

 

Acesta a prezentat și o scrisoare adresată Primăriei, în care cere urgentarea demersurilor pentru rezolvarea acestei situații și adoptarea unui PUG, care să permită ieșirea din acest blocaj administrativ în care se află localitatea.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile