România va dona, prin Ministerul Transporturilor, 800 de km de autostradă pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, distrusă de un incendiu zilele trecute.

După ce mai multe personalități franceze au decis să doneze sume impresionante de bani pentru refacerea edificiului, ca să nu mai vorbim de cei 10% din saladiu pe care-i va dona Gabriela Firea, ministrul Cuc a decis că e cazul ca și ministerul pe care-l conduce trebuie să facă un gest de solidaritate cu poporul francez.

Eram pe terasă, la Cocoșatu, serveam opt mici și o bere, cînd am văzut imaginile de la televizor și am plâns. Săracii francezi! Ce tristețe, ce dramă, ce tragedie! M-am gândit apoi cum aș putea să ajutăm poporul frate din Franța și atunci mi-a venit ideea să le donăm 800 de km de autostradă. Am făcut calculele cu colegii din Minister și am ajuns la concluzia că, la câte planuri și șantiere avem pornite, ne rămân vreo 850 de km de autostradă pe care nu mai avem unde să-i construim. Iar Franța e o țară mare, ale loc pentru ei. Știm, nu e mult, dar fiecare gest contează – a declarat Ministrul Cuc, o ființă extrem de sensibilă și un avid cititor de Victor Hugo.

Planșele cu desenul celor 800 de km de autostradă ce urmează să fie donați Catedralei Notre Dame au fost deja trimise cu un angajat al FanCurier și e așteptat ca până vineri dimineață să ajungă în Franța.

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare