Începând cu data de 01 decembrie 2021, localitățile Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, precum și localitățile limitrofe, vor avea un nou operator de colectare și transport al deșeurilor municipale. 

Contracte semnate și pubele distribuite; O regulă de colectare pe zi

Până în data de 23 noiembrie 2021 am încheiat  13,119 de contracte la casele din mediul urban din Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș, iar până astăzi au fost împărțite 5,339 de pubele.

Localitate Număr contracte încheiate Pubele distribuite
Alba Iulia 6.390 2.106
Aiud 2.615 474
Teiuș 1.470 97
Ocna Mureș 2.644 2.262

O regulă de colectare pe zi

Unde depozităm ambalajele din sticla? În mod obligatoriu, ambalajele din sticlă (ambalajele de la băuturile alcoolice sau răcoritoare și borcane) se duc la containerul verde. Aceste containere sunt amplasate stradal în toate zonele de case (urban și rural), respectiv pe platformele de colectare destinate colectării deșeurilor pentru toți cetățenii care locuiesc la blocuri.

Sticla este un material important, care se poate recicla integral, prin retopire, astfel trebuie să avem grijă unde o depozităm. O greșeală frecventă este depunerea ambalajelor din plastic (PET – ambalaje din plastic care se depozitează în containerul galben) în recipientele verzi si nu in cele galbene. De asemenea este interzisă depunerea sticlei de la geamuri sau a altor obiecte din sticlă sau ceramică.

Ghidul complet de colectare separată pentru blocuri, precum și pentru case îl găsiți aici –https://rervest.ro/utile/zona-alba/  sau  https://retim.ro/alba

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email contracte.alba@rervest.ro   și sesizari.alba@rervest.ro  sau ne puteți suna la numărul de Call Center +40374885694 ,  de luni până vineri, între orele 07.00 – 19.00.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Hârtia trebuie să fie curată la momentul depozitării, orice fel de contaminare poate să oprească procesul de reciclare. În ce privește cartonul, acesta trebuie să fie și el curat, dar și pliat, pentru ca spațiul din container să fie eficientizat. Reciclarea cartonului poate salva milioane de copaci în fiecare an. Cartonul rezistă, în medie, la patru cicluri de reciclare fără să îşi piardă din proprietăţi, de aceea și cartonul este un material important, precum sticla, menționată în articolul anterior de ieri. […]