Aproape că ar trebui să scriu o adevărată „scrisoare deschisă” pe această temă a regulamentului referitor la plata locurilor de parcare, pe care conducerea primăriei Alba Iulia se tot chinuie de un an de zile să-l implementeze..
Inconvenientele sesizate de albaiulieni, referitor la acest regulament, au fost în primul rând legate de situațiile în care foarte mulți oameni nu dispun de loc de parcare „de reședință”.

Sutele de mașini parcate noaptea pe B-dul Revoluției, străzile Cloșca și V. Goldiș, cartierul Arnsberg etc., stau mărturie acestui fapt. Acești oameni vor fi nevoiți să facă un abonament de 600 de lei pe an, altfel riscând să fie amendați zilnic cu 300 de lei.

Apoi, locurile nu sunt garantate, chiar dacă se plătește abonamentul. În altă ordine de idei toți albaiulienii care dețin mașină vor fi practic obligați să plătească acest nou impozit, fiindcă altfel riscă amendă în timpul zilei. Este interesant că, practic, se ajunge să fie plătit un preț pentru parcare de 3 ori mai mare decât impozitul pe proprietate!!

OK, trebuie bani la bugetul local. Am înțeles cu toți asta. Așa se face și la Cluj, pe asta o înțelegem mai greu că ne apasă comparația. Dar hai să pornim de la această logică și de la faptul că teoretic s-ar obține o așa zisă mobilitate urbană.

Ni se spune că banii vor fi folosiți pentru construcția de parcări, cum de altfel se face și la Cluj, dar la Alba Iulia nu există un sistem contabil pentru acest tip de abordare.

A avut astăzi loc clasica diversiune cu mutatul orei până în ultima zi de la 10:00 la 13:00 a unei „dezbateri publice” care s-a soldat cu un simulacru, pentru că, organizată „incognito”, au participat doar consilieri locali, funcționari ai primăriei și 3 cetățeni sunați personal de mine, în ultimul moment, când am aflat și eu. Deși formală, am încercat și cred reușit, timp de două ore, o întâlnire constructivă în care am propus câteva îmbunătățiri, de la scăderea prețurilor, la reducerea numărului de zone și în primul rând asigurarea celor care nu au loc de reședință să primească pe locurile marcate de primărie.

În acest sens fac un apel la dumneavoastră ca, în data de 30 iulie, marți, la ora 13:00, să veniți la ședința de Consiliu Local, unde se pot depune amendamente la acest regulament.

Pe cei care doriți să primiți proiectul de HCL, vă rog să-mi trimiteți adresa de email.

Al dvs., consilier local al Acțiunii Naționale Alba –  A.N.A.,
MIRCEA TRIFU

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare