În timp ce Pleșa își pregătește bagajele pentru concediul în interes de serviciu, în Republica Moldova – unde merg vreo 15 oameni din Primărie, ceata de acoliți ai edilului plus câte un consilier local de la fiecare partid, ca să nu fie ceartă – pseudo reforma administrației locale merge mai departe. În sens invers, desigur, căci după un an de mandat, e clar pentru toată lumea că singurul scop al lui Pleșa în instituția aia a fost să-i schimbe pe Hava/Voicu cu propria persoană. Să fie el la butoane și atât. În rest, toți ăia răi și șmecheri, toți bugetofagii pe care promitea că-i va zbura de acolo, nu doar că-s bine-merci, însă acum sunt super buni, parte din echipa cea eficientă cu care face el performanță, mai plini de lovele și sinecuri.

Deh, a făcut omul o evaluare și i-a dat cu reevaluare. Asta ca să nu mai amintim de slugile venite în Primărie odată cu edilul, suprapuse celor care n-au plecat nicăieri, în ciuda promisiunilor ferme ale lui Pleșa.

Să vă povestim, așadar, despre una, despre alta, ca de început de an.

Cazul Marius Rece. Fostul șef de la serviciul rutier al Poliței Locale e primul om plecat / dat afară din Primărie anul ăsta. Și al doilea în total. Căci, de când a pornit Pleșa reforma în Primărie, singurul dat afară a fost Daniel Ilcu, chiar șeful Poliției Locale. De altfel, pare că Poliția Locală e singurul departament din Primărie în care se va fi mișcat ceva. Asta pentru că, după ce a stricat câteva zeci de mii de euro din banii orașului, pentru un studiu, tot ce a aflat Pleșa din acel studiu e că trebuie să reducă numărul de angajați de la Poliția Locală. Chestie pe care a fi putut să o afle dacă citea legea, unde spune clar că e permis maxim 1 polițist local la 1.000 de locuitori, în condițiile în care Primăria Alba Iulia are peste 100 de polițiști locali. Prin urmare, câteva zeci de mii de euro dați pe ceva ce puteai să afli citind o lege. Bravo Pleșa! Bașca, pe Daniel Ilcu l-au dat afară cam cu japca, știind că vor pierde în instanță și că omul va ajunge înapoi pe post. Sunt deja în proces. Așadar, l-au dat afară știind că vor plăti o cârcă de salarii, dar asta nu contează, că doar nu va plăti Pleșa din banii lui, ci din banii albaiulienilor. Revenind însă la cazul lui Marius Rece, omul a fost dat afară începând cu 1 ianuarie. Însă, ca să vedeți cât îl duce capul pe Pleșa, l-au dat afară fără preaviz. Pur și simplu l-au înștiințat că i-au desfăcut contractul de muncă din 1 ianuarie. De ce? Păi pentru că Marius Rece a atacat în instanță decizia de reorganizare, cum altfel am scris noi aici. Și, la fel ca în cazul lui Daniel Ilcu, și aici și-au asumat prostia, făcută cu bună știință, și au să plătească după e vor fi pierdut în instanță. Adică au să plătească tot albaiulienii prostia lui Pleșa.

Geta Rângheț is back! Membru de bază al echipei Hava/Voicu, Georgeta Rângheț, șefă la juridic, a fost lăsată să plece la Prefectură. După ce în PNL s-a schimbat modificarea, Geta nu și-a mai găsit loc la Prefectura lui Dumitrel, mă rog, a lui Albu dar controlată de Dumitrel, așa că s-a întors acasă, la Primărie. Undeva își va relua atribuțiile de luni și va face, desigur, bună echipă cu Pleșa reformatorul.

Mariana Giurgiu is back! Mariana Giurgiu e un caz mai aparte, despre care am mai tot scris noi. Ea e capul unei familii de primăriali, cu soțul ajuns mare șefulică din fost polițist local, cu fiica angajată și ea în Primărie, cu sora șefă la Polaris, vechea firmă care se ocupa de colectarea gunoaielor, Mariana e prototipul familiei de bugetari din Primărie. Că, să nu vă imaginați că s-ar fi schimbat ceva de când a venit Pleșa, e tot așa, cu veritabile clanuri de bugetofagi. Ei bine, când Hava a plecat la Bruxelles, Mariana a devenit consilier personal și șef de cabinet a lui Paul Voicu, și a fost unul dintre cei mai vocali critici ai lui Pleșa. Ulterior, când a venit Pleșa în Primărie, Mariana s-a întors pe un post de șef serviciu, post pe care-l ocupa prin dispoziție de Primar, semnată de Paul Voicu. Desigur, doamna a fost și ea parțial reevaluată de Pleșa, care aproape că i-a semnat prelungirea mandatului de șef serviciu. Asta până l-au oprit ceilalți câțiva oameni de-ai noului primar. În urmă cu jumătate de an, când Pleșa era plecat prin una dintre multele lui plimbări în interes de serviciu, iar pixul de primar stătea în mâna viceului Emil Popescu, acesta a transferat-o din Primărie la Direcția Impozite și Taxe Locale. Adică locul unde sunt trimiși toți cei care nu-s cuminți și supără stăpânirea, locul de pedeapsă și penitență al bugetofagului aflat în relații nu tocmai bune cu stăpânirea. Practic, o mutare disciplinară, făcută de viceprimarul Popescu, într-una din singurele, dacă nu chiar singura dată când a făcut ceva fără acordul lui Pleșa.

Din decembrie, Mariana Giurgiu e back in business, în Primărie. Unde, normal, în buna tradiție a reformei, Pleșa a reevaluat-o, dovadă fiind faptul că fiica ei tocmai a primit un proiect, încă niște mii pe lună, peste salariul de bugetar. În fapt, chiar și Mariana e încă, pe lângă job, și pe un proiect, unde n-a fost deloc deranjată de reforma lui Pleașcă.

De altfel, în urmă cu ceva puțină vreme tocmai a pornit un nou proiect, un purcoi de bani europeni, ceva cu „anticorupție”, i shit you not!, coordonat de aceeași făptură care ocupă, temporar, postul de city-manager. Adică madam Maria Seemann, neobositul funcționar care lucrează undeva la peste 18 ore pe zi, uneori și noaptea, pentru că, așa cum zicea chiar ea, iubește acest oraș. Cum probabil iubește și leafa de câteva mii de euro pe lună. Dar asta cu proiectul anticorupție, o pleașcă din care niște șmecheri vor încasa câteva mii pe lună, timp de vreo trei ani, o să v-o zicem altă dată…

Surse de pe lângă reforma lui Pleșa n-au zis că și Mihai Belală, fostul consilier personal al lui Hava, ar fi primit recent un proiect. Adică un post călduț într-un proiect, peste leafa de bugetar, ca să-și mai completeze omul veniturile că are rate, e frig afară, situația din Kazakhstan e nasoală și în Africa le e unora sete.

Bașca, din decembrie au fost înșurubați în posturi și cei doi noi consilieri personali ai lui Pleșa, avocatul Bercu, cunoscut ca apropiat de PDL și vechea administrație, alături de domnul Prația, ultimul venit pe filiera ADR, unde s-a suspendat din postul călduț pentru a-l ajuta pe Pleașcă să urce pe noi culmi. Adică, Pleșa are acum șase cai frumoși, ăsta, pardon, șase consilier frumoși, cum nu s-a mai văzut până acum în Primărie. Reformă, nu glumă!

Și asta nu-i tot, că mai avem să vă zicem multe…

 

Mai multe despre cei vechi, care-s de fapt cei noi, cu care face Pleșa reformă, găsiți în linkul de mai jos…

Clanul sinecuriștilor. Gașca lui Paul Voicu și fondurile europene

 

4.5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Unu
Unu
11 ianuarie 2022 0:47

Dar, spital, ISU, Jandarmi, Militie, de ce nu scrieti nimic. Amgajari peste angajari si rezultate „nada”.