În fiecare an, Ziua Eroilor este sărbătorită în Sfânta zi a Înălţării Domnului. Deşi nu a fost organizată o ceremonie propriu-zisă, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a depus astăzi o coroană de flori la monumentul din Cimitirul Eroilor din Municipiul Alba Iulia, în semn de recunoştinţă şi respect pentru militarii români căzuţi la datorie.

Nicolae Albu, prefectul județului Alba a depus o coroană de flori ostașilor care au scris istoria națională prin propriul sacrificiu, pe câmpul de luptă, în lagăre sau în temnițele comuniste, apărând libertatea, credința strămoșească, pământul țării și idealul de unitate al românilor.

”Ca o tradiție, în fiecare an sărbătorim „Ziua Eroilor” odată cu Înălțarea Domnului. Semenii noştri, prin actele de eroism, patriotism și dăruire, de pe câmpurile de luptă, din închisorile comuniste sau din acţiuni de protejare şi salvare a vieţilor omeneşti, au păstrat demnitatea națională.

Această zi are o simbolistică aparte, iar gândurile noastre se îndreaptă spre cei care şi-au dedicat viaţa pentru crezul de a sluji patria, iar prin devotamentul lor au contribuit la integritatea, libertatea şi suveranitatea României de astăzi. Faptele eroilor rămân în istoria naţională ca o dovadă clară a jertfei de sine. Să privim cu respect către trecut și să aducem un omagiu tuturor eroilor cunoscuți și necunoscuți ai neamului romanesc.

Existenţa noastră ca popor liber şi demn o datorăm lor, de aceea avem datoria sacră de a-i cinsti cum se cuvine şi a le păstra vie memoria.

Lecțiile de viață primite de la eroii neamului românesc ne pregătesc pentru provocările viitoare, iar educaţia generaţiilor tinere în spiritul valorilor şi sacrificiului înaintaşilor noştri trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toţi.

De aceea, avem datoria sacră de a menţine vie memoria şi recunoștința veșnică față de Eroii Neamului.

Chiar dacă măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus nu ne permit organizarea, în acest an, a ceremoniilor pe care eroii noștri le merită cu prisosință, respectul şi recunoştinţa rămân aceleași. Memorie eternă eroilor români căzuți la datorie!”, a declarat Nicolae Albu, prefectul județului Alba.

Depunerile de coroane au avut loc ținând cont de contextul epidemiologic actual şi de recomandările specifice stării de alertă.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile