Bugetul municipiului Alba Iulia urmează să fie votat în ședința Consiliului Local de vineri, 19 aprilie. Proiectul de buget a fost făcut deja public de către municipalitate și a fost chiar dezbătut într-un fel de ședință de consultare publică. Mai departe de discuțiile aprinse pe tema sumelor de bani care sunt, sau mai degrabă care nu sunt în bugetul de anul acesta, întregul proces a născut o întreagă serie de dezbatere.

Special și exclusiv pentru dumneavoastră, am adunat aici o serie de reacții, la cald, după studierea proiectului de buget, din partea mai multor persoane direct sau indirect interesate. Din dorința de a ne proteja sursele, nu vom devoala identitatea persoanelor care ne-au dat aceste declarații.

Este un buget execrabil. Nu mai sunt bani, asta este. Mi-e teamă că, în ritmul ăsta, o să ajungem să ne facem de râs în fața celor de la PSD, care ne vor acuza că nici să furăm nu știm, când noi de fapt n-avem de unde. (consilier local PNL)

 

Avem o mare problemă cu bugetul pe anul acesta. Și nu vorbesc doar de bani, dar se vor crea probleme în familie. Păi eu îi promisese soției că-i dau o mărire de salariu. Mai pot acum? Unde mai pui că va trebui să-i explic și că nu-l putem angaja pe Săndel, un văr de-al doilea din partea unui cuscru de-al ei, căruia i-a promis că-i face un loc la Primărie. Păi cum să-i spun eu acum lui Săndel că din trei frați, patru surori și două mătuși, fix pentru el nu mai există un loc de muncă în Primărie? (director din Primăria Alba Iulia)

 

Eu sper să nu rămână așa. Sper să găsească ei o soluție, ceva, că așa nu se poate. Auzi, 1 milion de lei investiții de la Bugetul Local și nici 15 milioane de la bugetul de stat? Păi banii ăștia nu-mi ajung nici de parandărăt. Ce, o să ajung să fur bani de la nevastă ca să le pot da lor atențiile? Ori furăm cu toții, ori nu mai furăm, că eu așa mai bine închid firma! (Patron de firmă prietenă a Primăriei)

 

E nasol, nu zic, dar pe mine nu mă prea mai interesează, sincer să fiu. Să se descurce cum pot. Eu cât am putut am furat… Ăsta, am făcut. Oricum, la cât e de nasoală treaba, pare că am ales un moment bun să mă retrag. (Viitor europarlamentar, aflat în concediu de campanie)

 

Nu știu dom’le, și nici nu mă interesează. Eu am un contract clar, în care se zice că mie îmi dau subvenție cât să fac profit 4% din cifra de afaceri. Au, n-au bani, să plătească! Că dacă nu, îi dau jos din autobus! (Patron de firmă de transporturi)

 

Am văzut și noi că nu prea au bani de reparat drumuri și trotuare. Asta e, ce să faci? E vina lor că nu și-au făcut calcule din timp. Noi, spre exemplu, am gândit strategic. Știam că drumurile pe care punem pavele nu-s nesfârșite. Și că, odată și odată, nu o să mai avem unde să pavăm. Așa că am diversificat afacerea și acum avem pavele pentru placat bocurile, care-s mai bune decât izolația termică din polistiren. Și pentru astea, din ce știm, se dau și bani europeni. Ceea ce e bine, că noi oricum preferăm plățile în euro. E drept, în primul rând să fie mari, dar dacă se poate să fie în euro, cu atât mai bine. (patron de firmă de pavaje, prieten cu un tip ce va sta mai mult pe la Bruxelles)

 

Mai lasă-mă dom’le cu bugetul ăsta! Ce dacă nu sunt bani? Păi, e o vorbă din bătrâni, dacă n-ai, iei împrumut și nu te rogi de nimeni! Ce, parcă o să fie ei primii care furăm pe datorie? Iaca, ăia 200 de euro pe care-i dau eu pe lună pentru hotelul de 5 stele au să valoreze mai mult acum, nu? Păi ce le-am zis eu când mi-au dat contractul: băi, 200 de euro sunt bani băi, mai ales dacă nu-i ai! (proprietar de hotel și terenuri luate în concesiune pe nimic de la Primărie)

 

Uite de-asta îmi era mie frică. Te bați cu ei, te lupți, încerci să oprești hoția și când crezi că mai e puțin până să îți vină și ție rândul, te trezești că nu mai e nimic de furat. Deja îmi pare rău că nu m-am băgat să candidez europarlamentar independent (consilier local independent)

 

Mă cac pe el de buget! Eu tot de 50 de lei bag benzină. (portar la Primăria Alba Iulia)

 

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare