Părea că Ioan Dîrzu e un fel de Mircea Hava al PSD-ului, care nu poate fi dat jos din funcție niciodată, indiferent de câte creșteri negative are partidul în sondaje și scrutinele electorale.

Iacătă, surpriza s-a produs și conducerea centrală l-a dat jos din funcție, tocmai când reușise să se aleagă iar primul pe lista pentru Cameră și era gata să urce partidul pe noi culmi.

Cum era însă de așteptat, Ioan e un om dârz care nu se predă cu una cu două. Așa că PSD Alba se pregătește de un fel de răzmeriță.

În fapt, omul mai fusese mazilit din funcție, în urmă cu niște ani. Tot după niște alegeri super de succes. Numai că, atunci, conducerea centrală nu pusese pe nimeni în locul său, așa că omul a strâns rândurile în partid iar modificarea a fost anulată și el a rămas șef. De data asta însă cei de la Centru l-au pus pe Victor Negrescu. Care Negrescu a reușit, în decursul anilor, să adune în jurul său o ceată de oameni, în special dintre cei mai tineri.

În dimineața asta la sediul PSD era agitație mare. Dîrzu i-a convocat pe toți șefii și șefuleții din echipa să, să pună de un fel de luptă de rezistență.

Pe câțiva i-am prins așa, de la distanță, la plecarea din sediu. Nepotul Luca, pe care Dîrzu l-a pus pe poziția 2 la Cameră, Matei de la Abrud, Dragosin sau fostul consilier local Crișan, fratele fostului șef de la Poliție, și el acum implicat în șefia PSD. Pe lângă ei, zic sursele, la ședință au mai participat și liderul sindical Mihăilescu, Lidia Bogdan de la AFIR, precum și alți câțiva pe care PSD-ul îi mai are prin funcții. Și care-s în tabăra lui Dîrzu.

Acum, răzmerița asta nu ține doar de faza cu schimbatul din funcția de șef al organizației județene. Căci, pare-se, conducerea centrală va schimba și lista cu candidați pentru Parlament. Adică, Ioan Dîrzu & compania riscă să rămână complet desculți. De unde și pregătirea asta de rezistență.

Și uite așa, o să ne distrăm în perioada asta, de minune. Păi dacă nici PSD nu mai știe să-și dea cu stângul în stângul…

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
21 octombrie 2020 17:03

Pai Negrescu asta a fost locat doar sa coordoneze activitatea PSD Alba, ca pana la inlocuirea Darzului de la sefie mai e cale lunga. Aia cu lista mi se pare ceva normal.

trackback

[…] ce ceata de susținători ai lui Dîrzu s-au adunat ieri dimineață la sediul Partidului, cum vă ziceam noi aici, o parte din ei au luat drumul Bucureștiului. Să facă scandal la conducerea […]