Radu Tuhuț: Amendament pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în Munții Apuseni

Radu Tuhuț: Amendament pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în Munții Apuseni

Zeci de mii de familii din localitățile Munților Apuseni așteaptă să aibă posibilitatea să se racordeze la rețeaua de gaze naturale, în contextul în care încălzirea doar cu ajutorul lemnelor nu este o soluție sustenabilă pe care să ne putem baza pentru mulți ani.

Împreună cu colegul meu, Călin Gheorghe Matieș, senator de Alba, am depus un amendament pentru realizarea obiectivului de investiții „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integritate a activității de transport, distribuție și consum final, în arealul munților Apuseni, județul Alba”.

Acest proiect de investiții este vital pentru zona Munților Apuseni. Introducerea rețelelor de gaze naturale reprezintă un punct primordial în dezvoltarea unităților de cazare și a turismului, care va genera dezvoltare economică și va crea noi locuri de muncă.

De asemenea, extinderea rețelei naționale de distribuție a gazelor naturale reprezintă un deziderat și pentru consumatorii casnici și va conduce la creșterea calității vieții, va preveni depopularea și va ușura viața persoanelor vârstnice. Nu în ultimul rând, prin intermediul acestui proiect de investiții se vor aduce îmbunătățiri substanțiale unităților de învățământ, iar elevii își vor putea desfășura programa școlară în condiții optime pe parcursul iernilor geroase. O asemenea măsură va preveni depopularea satelor și va ușura viața persoanelor vârstnice.

De asemenea, obiectivul are și o puternică componentă de protecție a mediului. În prezent, încălzirea pe timpul iernilor este realizată exclusiv prin arderea materialului lemnos. Parlamentarii PSD de Alba își manifestă sprijinul în vederea soluționării tuturor problemelor cu care se confruntă locuitorii județului. Avem convingerea că moții merită o asemenea investiție și vom face tot posibilul pentru implementarea ei.

Deputat PSD de Alba, Radu-Marcel Tuhuț

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile