În cadrul Comitetului Executiv, care a avut loc astăzi, PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. În locul acestuia, PSD îl propune pe Eugen Nicolicea.

Decizia PSD vine după ce Tudorel Toader a refuzat în mai multe rânduri să adopte Ordonanțele de Urgență privind modificarea Codurilor Penale și a contestației în anulare.

Viorica Dăncilă a afirmat, la finalul ședinței CEx că se așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze din funcția de ministru al Justiției, ca urmare a retragerii sprijinului politic.

Tot în ședința CEx, liderii PSD au decis și remanierea miniștrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero, ambii prezenți pe lista pentru Parlamentul European, pe locuri considerate eligibile. Pentru fotoliul de ministru pentru diaspora, ocupat de Natalia Intotero, PSD îl va propune pe Liviu Titu Brăiloiu.

În ce priveșete ministerul condus de Rovana Plumb, PSD o va propune pentru acest fotoliu pe Oana Florea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că noul ministru al Justiției va trebui să rezolve blocajele de la minister, cu privire la inițierea unor acte normative.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare