Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va sesiza ambasadele și Comisia Europeană și Parlamentului European cu privire la intenția Guvernului PNL de a schimba legislația electoral și de a organiza alegeri pentru primari, în două tururi, încă din această vară.

Marcel Ciolacu a declarat că susține revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă abia din 2024.

În același timp, liderul PSD a declara că asumarea răspunderii pe modificarea legislației electorale este un abuz al PNL, în condițiile în care s-ar schimba regulile jocului în timpul jocului. Acesta a amintit că există o decizie a CCR cât și o recomandare a Comisiei de la Veneția, care spun că nu se pot modifica legile electorale cu două trei luni înainte de momentul electoral.

Conferință de presă susținută de președintele interimar al #PSD, Marcel Ciolacu, și Victor Negrescu, după ședința CExN a PSD, la Parlament

تم النشر بواسطة ‏‎Partidul Social Democrat‎‏ في الثلاثاء، ١٤ يناير ٢٠٢٠

De altfel, Ciolacu a reamintit că actuala legislație, cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, a fost susținută și votată de mai mulți lideri ai actualului PNL, în anul 2011, spre finalul guvernării Emil Boca – pe atunci lider al PDL.

În cazul în care Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe modificarea legislației și alegerea primarilor într-un singur tur, încă din vara aceasta, PSD va depune moțiune de cenzură, a mai anunțat președintele interimar al formațiunii.

PSD a decis, în urma ședinței CEx, să convoace o sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru a vota legile privind eliminarea pensiilor speciale.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile