Încet, încet, se cam așează lucrurile și se stabilesc și oamenii care-și vor da în cap pentru postul de Primar de Alba Iulia. Iar PSD Alba – cum altfel – le va propune locuitorilor un fel de Viorica Dăncilă de pe plan local.

Mai exact, în pole-position pentru a fi nominalizat drept candidat la funcția de primar se află Marcela Dărămuș, inspectorul șef al ISJ Alba. Iar doamna inspector are cîteva atuuri mari și late. În primul rînd că deputatul Ioan Dîrzu nu vrea să candideze. Mă rog, nu vrea să piardă, mai exact, căci lui îi plac mai mult candidaturile pe liste, acolo unde e sigur. Mai apoi nici Daniel Breaz nu vrea la Primărie căci mna, omul a ajuns la statutul de larger than life și nu se mai încurcă cu chestii mărunte. Vorba aia, e senator și de două ori ministru.

Mai apoi, și poate cel mai important, Marcela Dărămuș e bună prietenă cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcția de Președinte. Dar prietenă din-astea, atît de bună încît a venit și la nunta fiicei Marcelei, Dalia – care-i un fel de mică șefă peste proiectele cu finanțare europeană din Educație. Iar cum candidații la Primării vor fi și port-drapelul pentru Președinție, ce vrea candidatul cel mare contează. Așa că lui Ioan Dîrzu i s-a transmis – de sus de tot – că trebuie să se gîndească super serios la varianta Marcela Dărămuș pentru Primăria Alba Iulia. Să se gîndească în sensul că să spună da. Că, vorba aia, dacă e ordin de sus – cu plăcere. Sau ce, vă imaginați că Dîrzu va zice vreodată nu conducerii centrale? Hăhă! Mai ales că, să fim serioși, situația asta îi chiar convine. Căci Marcela Dărămuș nu-i nici cea mai proastă variantă pe care o poate scoate PSD Alba și, mai ales, nu-i Dîrzu. Care, uf ce bine, nu trebuie nici de data asta să-și asume o înfrîngere. Ăsta, pardon, o candidatură.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare