Readucerea în fruntea CNAS a lui Vasile Ciurchea a fost, se pare, o mutare de succes a doamnei Premier, Viorica Dăncilă.

La nici 24 de ore de la numire, acesta a rezolvat problema sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care nu funcționase timp de trei săptămâni.

Conducerea instituției a anunțat, în cursul acestei dimineți, semnarea unui parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română, în urma căruia fiecare cetățean, posesor al unui card de sănătate, va putea beneficia în mod gratuit – cu doar 5 lei – de servicii de sfințire a cardului.

Așa cum inspirația de a-l readuce pe domnul Ciurchea în fruntea instituției a venit de la Dumnezeu, tot așa, de la Dumnezeu vine și rezolvarea acestei probleme din sistem. Și vreau să mă felicit pentru că Dumnezeu mi-a dat această inspirație și să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că, iată, ne ajută zi de zi și este, practic, singura și unica speranță că proiectele Guvernului vor fi duse la bun sfârșit – a declarat Viorica Dăncilă.

Au venit zeci de specialiști, de oameni cu carte, și au verificat sistemul acesta informatic. Pe mulți dintre ei i-am auzit chiar eu spunând că ”Dumnezo știe ce căcat de sistem e ăsta și cine dracu l-o instalat”, ceea ce ne arată că soluția pentru sănătate nu stă la noi, la oameni, ci tot la Dumnezeu. Fără voia lui Dumnezeu nu se poate nimic. Și nici aceste carduri nu pot funcționa fără voia Domnului. Vă spun citire din mine, căci zi de zi mă duc să îmi verific cardul și, înainte să tastez PIN-ul, zic ”Doamne, Doamne Dumnezeul meu, nu mă lăsa acum, și arată-mi un sold cu cifre multe, atât de multe precum noi muritorii nu știm să citim decât să cheltuim”, iar Dumnezeu face minuni de fiecare dată. Este așadar timpul să ne întoarcem fața către Dumnezeu și să ne punem încrederea în El, căci numai El poate face acest sistem informatic să funcționeze în mod sănătos – a declarat PF Daniel, CEO al Bisericii Ortodoxe Române.

Proiectul de parteneriat dintre CNAS și BOR urmează să fie parafat, prin intermediul unei Ordonanțe de Urgență, în cadrul următoarei ședințe de Guvern.

 

 

 

 

 

 

(acest text este un pamflet și trebuie tratat cu maximă seriozitate)

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare