Joi, 23 septembrie 2021, procurorii de la Parchetul General au ridicat mai multe documente de la sediul companiei City Insurance.

Acțiunea procurorilor are loc în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Reprezentanţii Parchetului General au susţinut că nu este vorba de percheziţii, însă sunt ridicate documente de la compania de asigurări.

„Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pun în aplicare o ordonanţă de ridicare de înscrisuri. Cercetările sunt efectuate de Secţia de urmărire penală şi criminalistică sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu şi vizează activitatea unei societăţi de asigurare-reasigurare”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Într-un alt dosar penal cu privire la City Insurence, DIICOT face cercetări pentru infracţiunile de grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals. Dosarul a fost deschis în 2021, după o sesizare depusă de City Insurance şi vizează mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai companiei.

Pe 17 septembrie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

În perioada 2014-2021 Autoritatea de Supraveghere Financiară a dat companiei City Insurance SA, dar şi conducerii societăţii mai multe sancţiuni, respectiv amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei. De asemenea, ASF a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate de 16.500.000 de euro.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile