Mare problemă mare cu ursul care se plimbă prin curțile oamenilor din cartierul albaiulian Pâclișa. Bine, pentru cei care nu știți Pâclișa, să nu vă imaginați că e vreun cartier cu blocuri care au magazine la parter, și a venit ursul ăsta la vreo pizzerie, să bage un quatro formaggi și o bere rece, că nu mai putea de cald. Ntz! Pîclișa e un sat, aruncat undeva lîngă Alba Iulia, dar ridicat la rang de cartier ca să se poată administrația locală umfla în pene că păstorește un oraș mare, municipiu nenicule.

Orișicum, ursul ăsta, care de cîteva zile se tot plimbă pe acolo, a început să dea bătăi de cap oamenilor din zonă. Și, normal, autorităților. Jandarmerie, Prefectură, Garda de Mediu, Poliție Locală, Primărie și tot ce crește-n umbra bugetului, se agită acum să rezolve problema ursului.

Sigur, se fac și ședințe operative, se desenează pesemne planșe cu planuri de atac, se stabilesc strategii și te mai te miri ce.

Iar azi, de la ora 15:00, urmează să fie organizată o ”goană generală” în zona Pâclișa, la care vor participa oameni de pe la toate instituțiile astea menționate mai sus. Aparent să-l sperie pe urs, să plece naibii la el la pădure. Sau, mă rog, în altă parte, că probabil că pădurea i-au tăiat-o niște afaceriști, oameni de bine.

Vom reveni.

P.S. Ne cerem scuze, dar n-avem o poză cu ursul din Pâclișa, iar urmele de labă pe care le-am identificat prin diverse instituții publice nu le putem publica, din motive lesne de înțeles. Așa că iată o poză cu Yogi Bear și Boo Boo.

P.P.S. Baftă ursului din Pâclișa! Și poftă bună, dacă-l prinde cumva pe unul dintre ăia de defrișează ilegal păduri.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare