Coform declarațiilor unui reprezentant al Centrului de Cercetări Științifice de la Cugir, a fost testat cu succes primul robot dotat cu inteligență superficială.

Vasilică Priponel, reprezentantul Centrului de Cercetări, care a preferat să rămînă anonim, ne-a declarat că testele s-au derulat pe parcursul mai multor ani și fost efectuate în laboratorul secret de la Valea Siliconului, situat la 10km distanță de Uzina de Armament Cugir.

Întregul proiect a fost realizat în parteneriat cu mai multe centre de cercetare din județ dar și din țară.

Grupul de cercetători de pe lîngă laboratorul secret de la Valea Siliconului, de lîngă Cugir, testează în prezent mai multe modalități prin care robotul cu inteligență superficială poate fi adaptat diverselor sectoare ale societății. Au fost deja dezvoltate mai multe aplicații prin care inteligența superficială să poată fi folosită în domenii precum politică, educație și religie, urmînd ca în funcție de nevoile strategice ale Guvernului să fie dezvoltate și alte noi aplicații.

Conform unor surse din cadrul proiectului, atît premierul Veorica Dăncilă cît și alți membri ai Guvernului s-au arătat extrem de interesați de  inteligența superficială și posibilitățile de dezvoltare a acestei tehonologii.

Primul robot românesc cu inteligență superficială urmează să fie prezentat oficial la Saloanele de Invenitică de la Geneva, Slobozia, Videle și Teiuș.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare