Premierul Florin Cîțu nu pare nici deranjat, nici speriat de protestele din Valea Jiului, care durează de 7 zile.

Într-o declarație de presă, premierul Florin Cîțu a comentat situația din Valea Jiului: „E un domeniu dificil și această tranziție la economia verde în toată Uniunea Europeană vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă e una care rezolvă problema. Acest guvern a arătat că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluția pentru următoarele 3 luni.

Trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei, de aceea spun că nu cred că soluția aleasă e bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză din sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă.

Găsim soluții, îi înțeleg, știu că trec printr-o situație dificilă. Formula prin care încearcă să rezolve această situație nu mi se pare cea mai fericită, dar mi se pare că sunt foate mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe ultima acestei categorii sociale. Țineți minte ce a fost în anii 90. Le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și a altor socialiști. Nici o mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”.

Duminică, 21 februarie 2021, liderii minerilor au avertizat că ortacii sunt dispuşi să intre în greva foamei dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate.

De trei zile, sute de mineri protestează în fața sediului Complexului Energetic Hunedoara. Dar protestele au început în urmă cu 6 zile, când circa 100 de ortaci s-au blocat în mină la Lupeni.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile