Primele clasări pe podium pentru CS Unirea Alba Iulia în acest an, la Campionatul Național de Haltere și Cupa României

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia a obținut primele clasări pe podium din acest an, prin sportivul Ionuț Robert Năstase, la Campionatul Național de Haltere și Cupa României de Juniori 1.

Ionuț Robert Năstase a obținut trei locuri trei la Campionatul Național (la probele smuls, aruncat și total), respectiv un loc trei la Cupa României (la total).

Competițiile s-au desfășurat în perioada 19-22 martie, la Bascov, județul Argeș.

Năstase Robert Ionuț, antrenat de profesorul Ioan Frățilă, este un halterofil cu potențial, în vârstă de 13 ani, care a concurat prematur la Juniori 1, cu toate că vârsta i-ar fi permis să concureze și la competițiile de Juniori 2.

La juniori 1 au fost validați circa 200 de sportivi, iar competițiile s-au desfășurat în Sala Polivalenta a Complexului Sportiv National Bascov.

”Majoritatea secțiilor noastre au avut, în ianuarie și februarie, pregătire sportivă, iar competițiile au început în mare parte din luna martie. Sunt medalii foarte importante care au fost obținute de un sportiv care, din punct de vedere al vârstei, putea concura cu băieți mai mici, unde concurența pentru el nu ar fi fost, firește, la fel de mare. Cu această ocazie transmit felicitări sportivului, dar și antrenorului său, profesorul Ioan Frățilă”, a spus Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

Secția de Haltere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia datează din 1974, odată cu înființarea clubului, iar de atunci și până în prezent sportivii legitimați aici au obținut peste 300 de medalii la campionatele naționale și circa 10 medalii la cele internaționale.

Există două stiluri:
Smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă)
Aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția de regulă începe cu stilul ”smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la ”aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări.

CS Unirea Alba Iulia are șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

CS Unirea Alba Iulia

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile