Primarul Pleșa l-a angajat consilier personal pe avocatul cetățeanului Pleșa

De când cu noua organigramă, cea menită să ducă pe noi culmi reforma din Primărie, edilul Gabriel Pleșa are 6 (șase!) consilieri personali, față de 4 cât erau prevăzuți înainte.

Unul dintre acești noi consilieri ai primarului Pleșa este avocatul Cosmin Bercu. Pură coincidență, înainte să devină consilierul primarului Pleșa, Cosmin Bercu a mai jucat pe ștatele de plată ale Primăriei, fiind unul din avocații plătiți de instituție să o reprezinte în instanțe, ba chiar și avocatul personal al cetățeanului Pleșa.

Avocatul Cosmin Bercu

Să vă povestim.

Cosmin Bercu este numit la începutul lui decembrie drept consilier personal al primarului Gabriel Pleșa. La data numirii, însă, Cosmin Bercu avea un contract mai vechi cu Primăria, însă și unul foarte proaspăt cu cetățeanul Pleșa.

Mai exact, cetățeanul Gabriel Pleșa l-a dat în judecată pe senatorul Călin Matieș, pentru calomnie și alte cele. A fost, dacă țineți minte, un fel de scandal din-ăsta politic, în care două zerouri se certau care să fie mulțimea vidă.

După scandalul mulțimii vide, cetățeanul Pleșa vrea dreptate, așa că îl angajează pe avocatul Cosmin Bercu. Din ce ne-a declarat doamna Laura Bercu, avocat în cadrul birourilor asociate de avocați Cosmin și Laura Bercu, acțiunea a fost inițiată, iar cetățeanul Pleșa ar fi și plătit o taxă de timbru, încă din luna decembrie. Mai mult n-a vrut să ne spună, căci dânsa e încă avocat.

Pe de altă parte, Cosmin Bercu, acum consilier personal al primarului și avocat suspendat (nu știm cum e treaba cu birourile asociate, dacă unul din avocați se suspendă, că parcă trebuie refăcute actele/firma, mă rog, e treaba lor și a baroului) a fost mult mai dispus la discuții. Politicos și prietenos chiar, precum un politician abil, domnul Bercu ne-a spus că da, a fost contactat de Gabriel Pleșa încă dinainte de a începe acțiunea, că a încercat o discuție cu domnul Matieș, pentru a rezolva pe cale amiabilă și că, dat fiind că acesta nu s-a conformat solicitărilor lui Pleșa, de a retracta și corecta declarațiile publice, s-a trecut la acțiunea în instanță. Altfel, domnul Bercu ne-a mai spus multe, despre cum vede el postul de consilier, ce l-a făcut să accepte și ce vrea să facă acolo, numai chestii bune și frumoase, desigur.

De remarcat este faptul că, la momentul în care cetățeanul Pleșa l-a contactat pentru problemă, domnul Bercu avea deja un contract de prestări servicii cu instituția condusă de primarul Pleșa. Practic, primarul a mers la avocatul Primăriei, cu o problemă personală. Desigur, între cetățeanul Pleșa și avocatul Bercu (mă rog, birourile asociate ale lui și ale soției) a existat un contract, s-a tăiat o chitanță, pe o sumă care e în media a ceea ce avocatul Bercu percepe în mod normal, din ce ne-a declarat domnul Bercu. Adică, nici vorbă de un quid pro quo, care să implice postul de consilier personal al primarului. Reprezentarea juridică a cetățeanului Pleșa a fost făcută contra cost, cum e normal. Asta ca nu cumva să-și închipuie cineva că Pleșa a folosit avocatul Primăriei în scopuri personale, ori că l-a numit consilier personal în schimbul reprezentării în instanță contra lui Mătieș. Căci nu e vorba de așa ceva, oricât ciudată și interpretabilă e situația.

Practic, asistăm la niște coincidențe. Primăria plătește un avocat. Primarul, în calitate de cetățean, merge la avocat cu o problemă personală și-l angajează. După care cetățeanul, în calitate de Primar, îl angajează pe același avocat în postul de consilier personal. Coincidențe.

Și, dacă tot suntem la faza de coincidențe și întâmplări ce te fac să ridici din sprâncene, deși știm cu toții că mustește corectitudinea și meritocrația în Primăria lui Pleșa, să vă mai povestim una simpatică.

La început de mandat, când încă părea că n-a uitat tot ce a promis, Pleșa a început un fel de luptă cu STP SA, operatorul serviciului de transport publice. Pe motiv că se plătesc prea multe milioane de euro subvenție, în baza unui contract semnat prin intermediul AIDA TL și pe care primăria lui Pleșa îl considera păgubos pentru oraș. Ceea ce, desigur, chiar era. Și este în continuare. Asta pentru că lupta lui Pleșa cu STP SA s-a încheiat înainte să înceapă. Mă rog, a început și a fost uitată. Consiliul Local a aprobat, prin HCL, solicitarea lui Pleșa de a angaja o firmă cu ștaif și pedigree, care să reprezinte Primăria în proces cu STP SA. Ba chiar voiau să meargă la o firmă care a mai câștigat procese cu STP SA, în numele altei primării.

Ei bine, chiar dacă avea opțiunea asta, și sunt în joc niște milioane de euro anual, Pleșa a optat să nu mai i nici o firmă și să lase procesul în seama, ați ghicit, avocatului Bercu.

Iar avocatul Bercu, în numele Primăriei, a pierdut cu brio procesul cu STP, atât pe fond cât și la apel. După care, precum mamițica pe domnul Goe, Pleșa l-a premiat cu postul de consilier personal.

Și, ca să vedeți făcătură, în timp ce scriam noi la textul ăsta, aseară, fostul șef de la rutieră din Poliția Locală, Marius Rece – care se află în proces cu Primăria – postează acest clip. Un clip filmat în timp ce avocatul Bercu e prins că a parcat pe trecerea de pietoni și, în loc să zică scuze și să-și accepte pedeapsa, îi pune la punct pe polițiști. Că doar „dacă vreți să știți, sunt avocatul Primăriei și trebuie să vă apăr curul, alături de Hârceagă, totdeauna când faceți căcaturi de-astea”, zice Bercu în filmare. Dar mai bine priviți și voi și judecați singuri.

"Dacă vreți să știți, sunt avocatul Primăriei și trebuie să vă apăr curul, alături de Hârceagă, totdeauna când faceți căcaturi de-astea". Cum reacționează consilierul personal al primarului Gabriel Pleșa, avocatul Cosmin Bercu, atunci când e prins de Poliție că a staționat cu mașina pe trecerea de pietoni. (Video postat de Marius Rece, fost șef al biroului rutier în Poliția Locală Alba Iulia)- aici găsiți și cum a ajuns domnul avocat Bercu în postul de consilier personal al Primarului Pleșa: https://bit.ly/3tQ7hIs –

Publicată de abnews.ro / semne de intrebare pe Vineri, 21 ianuarie 2022

 

4 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
24 ianuarie 2022 19:04

Vorba lui Bercu de la sfârşit, sunt o adunătură de căcaţi în Primărie.

trackback

[…] bine, tocmai în seara când încă editam la textul respectiv, fostul șef al biroului rutier din Poliția Locală, Marius Rece, a postat pe pagina de facebook sa […]