Poate că nu știați, dar primăria lui Paul Voicu lucrează numai și numai pentru cetățean. Sau ce, vreți să spuneți că patronul de firmă prietenă a administrației nu-i și el cetățean? E și el, normal.

Decis nevoie mare să prindă prezentul din urmă, Paul Voicu începe să dea din coate și să miște la proiectele cu bani europeni rămase moștenire de la Nicolaie Moldovan. Printre ele și unul măreț, al reabilitării termice a blocurilor.

Toată tărășenia asta de proiect e o mega măgăreață, în care pune și Primăria bani, vin și bani din fonduri nerambursabile, dar mai plătește și proprietarul apartamentului anvelopat. Atât că el, cetățeanul simplu, are ocazia, pardon onoarea, să plătească banii în 5 ani. Sau, mă rog, obligația. Iar după toate calculele, anveloparea asta are să fie cam scumpă.

Oricum, despre toată afacerea asta cu izolația termică a blocurilor din oraș o să vorbim mai pe larg altă dată.

Acum, pentru moment, vă stricăm deranjul doar cu o mică chestiune, care aproape ne-a scăpat din vedere.

În dat de 29 mai, Primăria Alba Iulia a semnat un contract în valoare de 6.025.690 lei, plus TVA, pentru reabilitarea a trei blocuri din oraș. Contractul a fost câștigat, urmare a unei licitații la care a concurat singură, de SC Tobimar Construcții SRL, o firmă prietenă a Primăriei, cu un patron prieten cu șefii PNL Alba.

Relația Tobimar cu Primăria Alba Iulia nu-i vreo noutate, existând un lung șir de relații contractuale. Spre exemplu, celebrul monument „facebook”, din Parcul Cetății, a fost făcut tot cu Tobimar, tot atribuit direct lor, pe vreo 10 milioane atunci.

Acest contract a fost pentru reabilitări termice și e singurul semnat până acum, cele trei blocuri făcând parte din cel de-al 5-lea lot. Atribuirea celorlalte patru loturi a fost anulată, pentru moment. Căci, așa cum vă spuneam, combinația asta cu bani europeni, bani publici și banii cetățenilor e una destul de complicată. Și e foarte posibil ca Tobimar să-și fi prins urechile, de data asta, în contactul cu Primăria lui Paul Voicu. Dar hei, vor găsi ei o soluție, ceva care să fie convenabil pentru toată lumea, în special pentru firmă și primărie, că restul să mai aștepte.

Așadar, rămâne să ne auzim altă dată, să vă povestim mai multe despre marele proiect al Primăriei privind anveloparea blocurilor

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile