Carevasăzică, Primăria Blaj – spre deosebire de alte orașe cu pretenții de smart-city, care încă se joacă cu pixul, hîrtia, biblioraftul și dulapuri pline cu documente – a decis să achiziționeze o ”Platformă integrată pentru servicii electronice” și o ”Platformă integrată pentru arhivarea electronică”. Pînă aici, toate bune și frumoase. Lăudabile chiar.

Și uite așa, s-au pus băieții lui Rotar pe treabă și au croit un caiet de sarcini, astfel încît să obțină, în urma licitației, cea mai bună ofertă posibilă, în raportul calitate-preț. Prețul a contat însă doar în proporție de 60% în atribuirea contractului, restul punctajului fiind atribuit în proporție de 9% în funcție de experiența managerului de proiect, 12% experiența similară a firmei cu pachete software, 6% experiența similară a firmei în relația cu administrațiile publice, 4% experiența consultantului și 9% experiența similară a dezvoltatorului.

Ce mai, un algoritm clar, sigur, eficient, dar care n-a contat însă cîtuși de puțin. Căci, caiet de sarcini, lipsă de interes, Marte în retrograd sau cine știe de ce, dar la licitația organizată pe data de 30 august nu s-a prezentat decît o singură companie. Care, cum ați ghicit deja, a și cîștigat contractul.

Așa de face că cei 812.876 lei, plus TVA, vor ajunge în conturile SC Industrial Software SRL din Sibiu.

Firma asta este administrată de un domn pe nume Cristian Ioan Domșa (acesta deține și 95% din părțile sociale, restul fiind deținute de Mircea Greavu – 2,5% şi Adrian Corabian – 2,5%) iar despre ea s-ar putea scrie romane întregi. Industrial Software este o preferată a Primăriei Sibiu încă de e vremea cînd Iohannis primărea pe acolo. De altfel, și în prezent compania derulează mai multe contracte cu instituția.

Pe de altă parte, Industrial Software SRL este parte a unui superb dosar de spălare de bani, instrumentat de DNA, și care are ca protagoniști mai mulți lideri de marcă ai PDL, printre care fostul ministru al comunicațiilor, Gabriel Sandu, sau secretarul de stat Constantin Fecioru.

În dosarul respectiv, Industrial Software e acuzată de complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

Procurorii susțin că Industrial Software ar fi acționat ca un intermediar pentru Constantin Fecioru, care-și primea ”dreptul” în conturile firmelor, iar banii ajungeau apoi la acesta prin niște contracte fictive. Practic, firma ar fi vîndut niște sanchi softuri, inutile altfel, iar apoi banii s-ar fi scurs în buzunarele acuzaților.

Cum însă în Primăria Blaj nu lucrează nici Fecioru și nici Gabriel Sandu, ci doar e primar fostul lor coleg de partid, putem sta liniștiți, că nu se pune problema de combinații. Doar toată lumea știe că la Blaj se fac numai lucruri serioase. Mă rog, ar fi Silviu Bian, care-i tot din Blaj, fostul secretar de stat – tot din PDL – prins cu plasa cu șpăgi prin instituție, trimis în judecată de DNA și condamnat definitiv. Însă, altfel, cum ziceam, toată lumea știe că la Blaj se fac doar lucruri serioase iar Gheorghe Valentin Rotar e un primar de toată isprava.

1
Lasa un raspuns

avatar
1 Subiecte de comentariu
0 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Autorul comentariului
Bla123 Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
Bla123
Guest
Bla123

Eu zic ca mai intai ar trebui sa inveti sa scrii, apoi sa te apuci de publicat, maica! :))