Gata, s-a încheiat procesul de împărțeală a locurilor de parcare din zona Centru. Cel despre care am scris noi și unde am stat peste 26 de ore la coadă. Să fie bine.

Domnii din Primărie, din Comisia de atribuire – cunoscută drept Comsia lui Fried Fish – au analizat, calculat și împărțit.

Despre cum s-a stat la coadă ca în 1988 toamna, puteți citi aici.

Acum, despre rezultate. Se pare că un număr de vreo 60 de locatari ai blocurilor din Centru, zona 280, au rămas fără loc de parcare.

Există vreo 12 cazuri de persoane cu handicap, care au primit locul preferențial. Adică nu locurile acelea însemnate ca fiind destinate persoanelor cu handicap ci pur și simplu, în baza faptului că au depus adeverințe și dosar că au handicap, au putut să aleagă primii unde vor să-și pună mașinile. Iar cei peste 200 de oameni care au stat la coadă, au ales și primit, în funcție de ce a fost, după ei. Cine sînt cei 12, o să verificăm și noi.

Apoi, mai trebuie spus că, spre exemplu, firma Info Grup SRL a cerut 5 locuri de parcare. Din informațiile noastre, un loc le-a fost respins, și ar putea să rămână fără încă unul.

Aparent, firma – patronii firmei – deține nu mai puțin de 5 imobile acolo. Și prin urmare, a cerut cinci locuri. Unul le-a fost respins din prima, pentru că îl ceruseră pentru o dubă – care-i autoutilitară – și nu pentru autoturism.

Însă, din informațiile noastre, aparent treaba e în regulă, legală, în conformitate cu regulamentul făcut de Primărie. Practic, dacă patronul Info Grup ar fi avut 209 imobile –mari, mici, nu contează, să existe CF pe el – și s-ar fi pus primul la coadă, ar fi putut – în baza regulamentului de atribuire, să-și ia toate cele 209 locuri de parcare pentru el și firma lui. Mă rog, dacă ar fi avut și 209 autoturisme. Și, bineînțeles, dacă ar fi și stat la coadă pînă dimineața acolo.

Căci așa, pentru că oamenii din Centru au fost oameni de bună credință, și s-a stabilit că vor sta să păzească lista doar unii, și că nu e cazul ca fiecare din cei 230 de oameni înscriși pe listă să stea acolo, că mai pot pleca și veni, merge să mănînce, să se mai odihnească. În fine, cei de la Info Grup s-au trecut pe listă și, apoi, dimineața, au fost acolo. Și odată trecuți pe listă, nimeni nu i-a tăiat de pe listă. Iar acum primesc 4, poate doar 3, locuri de parcare.

Evident, nu spune nimeni că cei de la Info Grup n-au dreptul să ceară și – se pare, în conformitate cu regulamentul aprobat de Primărie – chiar să primească. Și nu zice nimeni că acest regulament a fost făcut pentru a putea fi unii favorizați ori a putea rezolva, cum se zice, mai cu celeritate și discreție, problemele și nevoile unora mai prieteni cu Primărie. Și nu zice nimeni că cei de la Info Grup, doar pentru că au o lungă și bună relație financiară cu Primăria Alba Iulia, consemnată în j-de contracte, ar fi fost favorizați în vreun fel. Ăsta e regulamentul, așa facem.

Însă e la fel de evident că cei de la Info Grup – și de la alte firme – nu locuiesc în acele imobile. Acolo sînt birouri, locuri de muncă. Însă ei, angajații firmei, vor avea locuri rezervate pentru mașinile firmei, în timp ce vreo 60 de oameni, locatari, n-au prins loc. Asta ca să nu mai vorbim de familiile care au două mașini la un singur apartament. Ar fi putut să-și împartă apartamentele în două, trei CF-uri și mda, atunci ar fi avut drept să ceară mai multe locuri.

Dar, pe acest regulament întocmit de miroboloanta Primărie Alba Iulia, cam asta e situația acum.

Pe de altă parte, pentru cei care n-au prins loc de parcare se caută soluiții, zic cei din Primărie. Domnul Doru Inurean, șeful Serviciului de Administrare a Domeniului Public ne-a spus că se vor găsi soluții și se vor identifica spațiile necesare astfel încît fiecare din cei aproximativ 60 de rămași pe din afară să primească un loc de parcare. De altfel, acesta ar fi avut deja o întîlnire cu șefii asociaților de locatari, în care s-au discutat problemele legate de locurile de parcare și eventualele măsuri pe care le poate lua Primăria pentru a rezolva problema.

Practic, nu-i bine, dar vrem să facem să fie bine. Ca să nu fie rău.

Și noi, la fel, o să mai tot scriem despre aventurile Primăriei, despre întreaga listă, despre nume, cine cum și cînd, despre ce soluții au să găsească domnii din administrație și pentru cine anume. Mă rog, așa, ca să fie bine, să nu fie rău. Că binele înfrînge.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile