În cursul zilei de astăzi, 6 aprilie 2021, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat modificarea contractului cu Polaris M Holding, privind serviciul de colectare a deșeurilor menajere, în sensul unei creșteri a tarifelor practicate pentru acest serviciu.

Este o măsură temporară, pe care am fost obligați să o luăm, în contextul în care locul final de depozitare a deșeurilor colectate în Alba Iulia a fost schimbat de la depozitul din Târgu Jiu, operat de Polaris M Holding, la depozitul ecologic din Bihor, operat de Eco Bihor SRL Oradea.

Nu am luat această decizie cu ușurință, cu atât mai mult cu cât situația care a impus-o nu ține de administrația locală, însă ea este singura alternativă la necolectarea deșeurilor. Din păcate, autorizația de mediu pentru depozitul de la Târgu Jiu a fost suspendată, iar rampa ecologică de la nivelul județului, de la Galda de Jos, nu este încă operațională.

Există însă și vești bune. După ani de zile în care punerea în funcțiune a sistemului integrat de management al județului a fost amânată, din diverse motive ce au ținut de legislație și proceduri, rampa ecologică de la Galda a fost preluată de compania care a câștigat licitația, RER Vest din Bihor. Este vorba de aceeași companie care în urmă cu aproape trei ani a câștigat și contractul pentru colectarea deșeurilor la nivelul municipiului și care, odată ce rampa va fi pusă în funcțiune, va prelua în gestiune și serviciul de colectare în Alba Iulia.

Punerea în funcțiune a rampei de la Galda, într-un termen cât mai scurt sperăm, va veni să răspundă unei așteptări de ani de zile a locuitorilor din Alba Iulia și întreg județul și va însemna eliminarea costurilor aferente transportului deșeurilor la distanțe foarte mari, cum se întâmplă în prezent.

Ne dorim ca această situație în care încă ne aflăm să ia sfârșit cât mai repede iar albaiulienii să beneficieze de servicii moderne de colectare a deșeurilor, servicii prompte și, mai ales, la costuri cât mai mici.

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] trebuie să găsească altă soluție, în această criză a gunoaielor, fără a scumpi cu 27% factura cetățenilor din Alba Iulia. Majorarea se va aplica atât persoanelor fizice și va varia în funcție de numărul membrilor […]