Instalare pe repede înainte pentru noul guvern. După audierile miniștrilor, noul guvern a fost votat în Parlament. A urmat depunerea jurământului, apoi prima ședință de guvern. Totul în 12 ore, în ziua de 23 decembrie 2020.

A fost o primă ședință, de acomodare, imediat după depunerea jurământului la Palatul Cotroceni în fața președintelui.

Premierul Florin Cîțu a vorbit colegilor săi din guvern: „Am ajuns şi aici. Au fost două săptămâni grele, dar veţi vedea de ce a trebuit să muncim în această perioadă să avem un Guvern înainte de sărbători, pentru că sunt lucruri care trebuie rezolvate în zilele următoare. Mulţumesc pentru tot ce aţi făcut în această perioadă, majoritatea aţi fost în echipele de negociere şi eu cred că a ieşit un proiect bun şi frumos pentru România, această coaliţie de centru-dreapta. Eu sunt sigur că o să fie o guvernarea stabilă şi de lungă durată, pentru că pornim toţi cu aceleaşi obiective”.

Noul premier le-a spus miniștrilor prioritățile pentru ședința de săptămâna viitoare: combaterea efectelor provocate de pandemie și finalizarea bugetului pentru anul 2021.

Guvernul Cîțu este susținut de o alianță (autointitulată de centru-dreapta) din care fac parte PNL, USR-PLUS și UDMR. Mandatul optimist al noului guvern este de 4 ani: 2020-2024, dar comentatorii politici nu cred că acest guvern va rezista până la final.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile