Dacă te uiți în Dictionarul Explicativ al Limbii Române, la termenul ”nepotism” ai să găsești, pe lîngă explicația lui, și o poză cu Primăria Alba Iulia. Căci loc în care să lucreze atîția soț-soție-fiu-fiică-nepot-unchi-cumătru mai găsești doar într-un kibbutz.

Practic, dacă lucrezi în Primăria Alba Iulia și ești căsătorit, există 85% șanse ca partenerul tău de viață să lucreze tot în Primărie. Iar dacă ai copii, absolut normal, aceștia vor fi angajați tot în Primărie.

Acum, desigur, ai zice că procesul ăsta s-a cam înfăptuit deja și nu se mai desfășoară ca în vremurile bune. În primul rînd pentru că Primăria Alba Iulia a ajuns deja să aibă dimensiunea unei uzine și dacă mai angajează niște oameni riscă să depășească Primăria Cluj Napoca (Primăria Alba Iulia are undeva la 750-800 de angajați în timp ce la Cluj Napoca, un orășel care nici măcar nu e smart-city, primăria are undeva la 1150 de angajați).

Mai apoi, sînt deja toți bine acolo, și nu prea mai au rude care să nu lucreze prin alte părți.

Totuși, de la pupitrul de DJ al Primăriei se mai face, din cînd în cînd, cîte o dedicație. Și asta în ciuda faptului că mai marii instituției se lamentează că nu sînt bani, că și așa sînt supradimensionați, că vai și văleu, așa frumos plîng cu lacrimi de crocozaur.

Iote, de exemplu, mîine – de la ora 10:00 – are loc proba scrisă pentru un post de inspector de specialitate în cadrul departamentului juridic și resurse umane de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Care ține de Primărie. Plus încă un post de șofer, pentru care s-a înscris un singur candidat. Meh.

Ei bine, pentru postul ăsta de inspector s-au înscris 8 persoane.

Am sunat azi, pe la amiază, la Căminul de bătrîni să ne interesăm de concurs. Dacă e totul ok și dacă s-a stabilit deja cine va cîștiga. Nu era nimei pe acolo, în afară de secretară, așa că am lăsat un număr de telefon, cu rugămintea de a fi sunați de cineva de acolo care ne poate da mai multe detalii. După vreo două ore am vorbit cu doamna director și am aflat că există 8 dosare, că s-a respectat procedura, că s-a anunțat în presă, pe site-ul Primăriei și chiar la Monitorul Oficial.

Dînsa nu-i cunoaște pe candidați, din ce ne-a zis, și noi o credem pe cuvînt. Am cotrobăit apoi pe site-ul Primăriei și am dat peste lista cu cei 8 adimiși la concurs.

Și, pentru că sîntem un fel de Mamă Omida cînd vine vorba de șmechereli publice, facem încă de azi o mică previziune: concursul va fi cîștigat de către domnișoara Georgiana Loredana Jeler.

Căci domnișoara Loredana este prietena și viitoarea soție a lui Alexandru Giurgiu. Iar Alexandru e fiul propriilor părinți, Mariana și Nicu Cornel Giurgiu. Cum puteți ghici, Mariana și Nicu Cornel sînt angajați ai Primăriei Alba Iulia, doamna Mariana consilier pe lîngă stimabilul Mircea H, în timp ce Nicu Cornel, fost polițist local, a devenit între timp ceva funcționărache.

Bine – bine, dar o să ne întrebați cum se face că Alexandru, fiul celor doi, nu-i și el angajat la Primărie? Păi, pentru că omul joacă sport iar Primăria Alba Iulia nu mai are echipă de fotbal. Pe de altă parte, sora lui, Andreea Cristina, e și ea inspector în cadrul aceleiași deosebite Primării.

Iar dacă previziunea ne iese – și sîntem pregătiți să punem pariu pe două lingăuri de aur că ne iese – Primăria Alba Iulia va fi nu doar angajatorul mamei, tatălui și fiicei, dar și al viitoarei nore/cumnate.

Acum, desigur, departe de noi ideea de a insinua că e aranjat concursul ăla, sau că e cu dedicație postul. Sîntem convinși că domnișoara Loredana va cîștiga pentru că e extrem de bine pregătită. Și pentru că merită! Și după ce am văzut cîteva poze cu ea, putem zice că merită chiar mai mult decît o sinecură la Azilul de bătrîni. Că se va fi irosit în acel post.

Să așteptăm însă concursul și să auzim de bine. Și promitem să revenim și cu alte povești ale merituoșilor angajați ai Primăriei Alba Iulia, fii, fiice, soți și soții, nepoți și unchi și cumetrii, toți bine angajați exclusiv pe bază de calități profesionale și competențe.

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Adrian
Adrian
3 aprilie 2019 16:55

Frate nu stiu cine a scris articolul asta, dar omul e GENIAL. Felicitari. Sunt multe nepotisme… Cred ca mai toate concursurile de prin Primarii sunt aranjate. Din pacate…

trackback

[…] Și v-am mai stricat deranjul cu informația asta pentru că în urmă cu două zile, înainte să se dea concursul ăsta, am scris toată povestea asta. Citiți aici. […]

trackback

[…] (viitor soț înțelegem, încă o dată felicitări! și casă de piatră!) puteți citi mai multe aici, unde am lansat previziunea. Și mai puteți citi și aici, unde previziunea se împlinea […]

Alex
Alex
10 aprilie 2019 22:25

Ești Geeeeniaaaal!!! Ce dor mi.o fost de tipu asta de articole

Nicu
Nicu
12 aprilie 2019 17:37

Asta e jurnalism.

trackback

[…] a noii stăpîniri, nu are chiar toată familia angajată în Primărie, cum credeam noi. Mă rog, soțul, fiica, fiul și nora sînt acolo, că doar am mai scris noi despre ei. Însă doamna Mariana are și o soră care, ce să vezi surpriză, lucrează fix la Polaris M […]

trackback

[…] a noii stăpîniri, nu are chiar toată familia angajată în Primărie, cum credeam noi. Mă rog, soțul, fiica, fiul și nora sînt acolo, că doar am mai scris noi despre ei. Însă doamna Mariana are și o soră care, ce să vezi surpriză, lucrează fix la Polaris M […]