Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți după-amiază o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Președintele țării s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban și cu o parte dintre miniștri pentru a discuta măsurile de gestionarea epidemiei de Covid-19. Șefului statului a subliniat faptul că ”din păcate epidemia este încă prezentă și că nu este momentul să ne relaxăm prea mult”, deoarece avem în fiecare zi sute de cazuri noi.

Totuși, din 15 mai vom intra în starea de alertă și vor fi obligatorii câteva ”lucruri foarte simple, dar foarte importante” cum ar fi portul măștii care să acopere gura și nasul când ne aflăm în spații interioare, păstrarea unei distanțe de 1,5 metri față de alte persoane și o igienă riguroasă a mâinilor.

Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității.

Președintele Iohannis a declarat că trebuie să fim cumpătați, nu trebuie să exagerăm cu deplasările, în prima etapă vor fi interzise deplasările în afara localității, sigur, cu excepții: deplasarea la serviciu, la muncile agricole, pentru sporturi individuale. Este nevoie în continuare de o declarație, când se părăsește localitate.

0 0 vote
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments