Absolut previzibil. După ce au făcut ei calcule peste calcule, pînă au tocit abacul, și le-a dat cu virgulă – căci la un vot în Consiliul Local, Gabriel Pleșa ar fi strîns mai multe voturi decît Paul Voicu, Hava & Co au pus în aplicare planul de rezervă. Dacă Paul Voicu va fi singur candidat pentru fotoliul de primar interimar, n-are cum să piardă. Logic!

Așa că s-au întîlnit azi toți șefii PNL, direct la organizația județeană. Că dă-i în pluă pe ăia de la municipiu și ce vor ei. Și dă-l în rahat de statut, doar n-o să stea un amețit de statut în calea voinței unui ditai mesia al politicii cum e Hava.

Și s-au întîlnit ei într-o ședință oficială – după ce toată săptămîna s-au întîlnit prin cîrciumi, la organizat ședința – și au votat că cine să fie candidatul PNL pentru postul de interimar, dintre cei doi. Iar votul a ieșit așa: Pleșa Gabriel 3 voturi, Paul Voicu restul, vreo 30. Iuhuu! Să curgă șampania, să danseze contractele, să plouă cu parandărături, să mergem înainte, ca pînă acum, că tare bine a fost înainte.

Înainte însă de a se pune în scenă simulacrul ăsta de vot, s-a dezbătut și discutat, sanchi. S-a vorbit rumos, cum că trebuie avut încredere în intuiția lui Hava, care i-a condus precum Moise prin deșert și nu i-a lăsat pradă hienelor din Justiție și toată lumea are frigiderul plin acasă. Și cum încrederea asta în Hava trebuie respectată și dorința lui trebuie respectată, căci el numai el e cel fără de greșeală și știe ce e mai bine pentru ei, muritorii, sfințit fie numele lui în beci, amin!

Eh, și după ce s-a lins ghiului de boss al europarlamentarului, s-a instrumentat și un mic proces împotriva lui Gabriel Pleșa. Păi ce credeați? Apucăturile de inchizitori, de securici (uf, cît know-how au acolo numai de la Pereș) și de activiști spălați pe creier sînt în mare vogă. Doar nu-și închipuie cineva că Hava, în decursul celor 3 decenii de cînd șmenuiește un județ întreg, s-a înconjurat de oameni care gîndesc cu propria minte? Să ne aducem aminte numai de Bian, slugoiul de la Blaj, înșurubat în postul de secretar de stat la Muncă și care-a fost prin în fapt cu plăsoiul de bani, în timp ce aduna parandărăt pentru partid. Eh, ce vremuri, ce oameni! Ce glume de procese și condamnări!

Cum vă ziceam, începe procesul lui Pleșa. Că nu-i om de echipă. Că de ce a anunțat el că ar vrea să fie Primar fără să se consulte cu partidul mai întîi? (adică fără să fi primit binecuvîntarea lui big-boss-Hava) Și, super mega grav, cum și-a permis el ca, împreună cu un grup de prieteni, să creeze un grup de WhatsApp unde să vorbească probleme despre partid, bîrfe, despre ce prostii mai face x sau y, despre susțineri și alte cele?

Băinenebăi, grup de WhatsApp cu prietenii, în care a mai zis de rău, și-a manifestat dezacordul sau a criticat partidul și nomenclatura (deși discuții strict private, căci public n-a criticat niciodată mîrlăniile șefilor din partid)? Căci, se pare, un binevoitor dintre amicii lui Pleșa, un cineva cu aptitudini de sifon, le-a arătat lui Hava și Voicu discuțiile alea private! Văleu! Vălelelu!

Și uite așa, într-un sumar proces în care nici n-a prea avut voie să se apere, Pleșa a fost condamnat la moarte politică. Mă rog, nu l-au dat încă afară, dar dacă nu se conformează deciziei de a-l lăsa pe Voicu unic candidat, e ca și out. Iar dacă se conformează, va aveade urmat modelul lui Rareș Buglea, ajuns la statut de absolut nimic în partid. Practic, e game-over pentru Pleșa în politică. Cel puțin în PNL.

Acum, că statutul zicea că e o altă procedură? Că ar fi trebuit ca inițial să se discute la nivel de organizație municipală? Că ar fi fost normal să se facă niște calcule și sondaje, astfel încît să se aleagă cel mai viabil candidat și nu cel pe care-l vrea Hava mai mult, pentru că e mai prieten și aduce mai mult a slugă? Detalii nenicule. Nici măcar Dumitrel, care altfel e un om ce ține la proceduri, n-a avut curajul să mîrîie la Hava, să ceară să se respecte regulile.

Și asta în ciuda faptului că, în urmă cu niște luni, zicea într-un interviu că nu se pune problema de nepotisme, de relații personale, că statut, că organizația municipală decide și că ei, cei de la județ, doar confirmă, că reguli și bla bla. Vrăjeală ieftină! Hava l-a vrut pe Voicu, Voicu a ieșit. Ce statut, ce sondaje, ce reguli? Haidi pa! Că în tot procesul ăsta s-a dovedit că și Dumitrel e un mincinos notoriu? Ehe fîs! Nu e ca și cînd o fi vreo neprihănită ce se jertfește pe altarul dreptății și corectitudinii. E și el un șefulică de partid și șefuloi de Consiliu Județean, instituție care are și ea un purcoi de bani pe mînă și de unde se sifonează la greu lovele publice.

1
Lasa un raspuns

avatar
1 Subiecte de comentariu
0 Rasunsuri
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Autorul comentariului
Cocosel Comentarriu recent al autorului
  Aboneaza-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare
Cocosel
Guest
Cocosel

Hava a hotărât iar la Hotelul Parc.