Deputații PNL și USR au trimis, în cursul zilei de astăzi, 2 mai, o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la inițiativa legislativă a deputatului PSD Cristian ”Mitralieră” Rădulescu, ce propune dezincriminarea unor fapte de corupție.

Cele două partide de opoziție reclamă că legea este neconstituțională deoarece consacră restrângerea domeniului de aplicare al infracțiunii reglementate prin norma în vigoare, legiuitorul refuzând aplicarea obligației regulamentare de a asigura corelarea tehnico-legislativă cu Decizia CCR nr.584/2018.

Legea inițiată de către deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 16 aprilie.

Prin decizia nr. 584 din 2018, Curtea Constituțională a decis că legea în vigoare (n.r. înainte de legea lui Rădulescu) respectă obligațiile internaționale asumate de statul român, iar reducerea sferei sale de efect „ar echivala, astfel cum s-a arătat, cu acceptarea și tolerarea unor acte de corupție, ceea ce intră, în mod fundamental, în coliziune cu obligațiile internaționale asumate de statul român.

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare