PNL a cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și a lui Florin Iordache din cea de vicepreședinte, pe motiv de încălcare a regulamentului Camerei și a Constituției.

Solicitarea a fost făcută cu puțin timp înainte de începerea ședinței de plen, prin lideul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Luni, PNL a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților un proiect de hotărîre pentru revocarea lui Liviu Dragnea, însă acesta fusese respins.

În dimineața aceasta, înainte de începerea ședinței de plen, liderii PNL au revenit cu solicitarea de revocare a lui Liviu Dragnea, precum și cu o solicitare de revocare a lui Florin Iordache, din funcția de vicepreședinte al Camerei.

Inițiativa PNL vine în contextual în care PSD – ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, prin plecarea a patru deputați de la PSD la PRO – România, partidul condus de fostul premier Victor Ponta.

Raluca Turcan a solicitat și schimbarea modalității de vot, prin ridicare de mână, pe motiv că ar fi existat problem cu votul electronic.

Inițiativa liberalilor a fost susținută în plen atât de către reprezentanți ai PMP și USR, cât și de către Victor Ponta, liderul Pro România.

Vicepreședintele Camerei, Florin Iordache, a refuzat introducerea pe ordinea de zi a propunerii PNL, motivând că în lipsa unei decizii unanime a tuturor liderilor de grup parlamentar, nu pot fi adăugate noi proiecte pe ordinea de zi.

La ora 11:15 plenul Camerei Deputaților a intrat în pauză de consultări.

Transmisia live a ședinței de plen a Camerei Deputaților poate fi urmărită aici.

– vom reveni –

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare