Acum că ne-am lămurit și s-a oficializat că Hava-i bun de export, putem declara deschis circul în Primăria Alba Iulia. Acest ”Hunger Games al resturilor”, cum va fi fost cunoscut meciul Gabi Pleșa vs Paul Voicu.

Așa cum vă mai ziceam noi pe aici, Mircea Hava vrea să-l lase pe Paul Voicu drept moștenitor al tronului. De fapt, e un fel de promisiune pe care Hava i-a făcut-o umilului său servant, cu limbă de moartea pasiunii.

De partea cealaltă, Gabi Pleșa se ține bățos și nu pare să cedeze la presiunile puse de Hava. E posibilă chiar și o forțare pe linie de partid – în sensul că are să i se arate lui Pleșa la cît e ceasul sau unde e ușa – în caz că nu-i cuminte și nu dă dovadă de supușenie. Cum e modelul în Primărie și gașca Hava.

Matematica voturilor însă nu pare să-i asigure lui Hava o plecare liniștită în Parlamentul European. Asta pentru că fragila majoritate a PNL se va rupe – parte cu Pleșa, parte cu Voicu. Iar băieții din opoziție, PSD – ALDE – PMP plus Mircea Trifu – în sfîrșit vor conta și ei în acel Consiliu, măcar o dată-n mandat. Și vor conta mult.

Cel puțin teoretic, cei de la PSD, alături de ceilalți din opoziție, ar putea face jocurile și ar putea pune o piedică dorinței lui Hava, fix înainte ca acesta să fie uns în imunitatea de europarlamentar. Numai că, după cum bine știm și după cum a demonstrat experiența ultimilor ani, opoziția din consiliul local a fost așa, un fel de formă fără fond, al cărei rol a fost să asigure falsa senzație că-n primărie n-ar fi un sistem autocrat.  Căci nu de puține ori băieții din PSD au votat cot la cot cu oamenii lui Hava, la fel cum nu de puține ori s-au făcut că nu văd șmenul și combinațiile. Și nu de puține ori au fost răsplătiți pentru mica lor complicitate.

Iar acum, se pare, comlicitatea merge mai departe. Atît că-l va fi costat pe Hava mai scump. Mai exact, umblă vorba că Hava ar fi bătut palma cu cei de la PSD, ca să-l facă pe Voicu primar interimar. Și, dacă burza zvonurilor se confirmă, nervozitatea lui Voicu și supărarea pe Pleșa va merge pînă acolo încît și Pleșa ar putea fi înlocuit cu un alt viceprimar. Eventual unul din tabăra lui Pleșa, căruia i se va propune postul de vice pentru a trăda. Mă rog, pentru a alege varianta corectă, aia dorită de Hava.

Desigur, e posisbil ca cei din opoziție, respectiv consilierii PSD, ALDE, PMP și Mircea Trifu, să dea dovadă de puțină independență, să arate lumii că nu-s niște simpli atîrnache pe lîngă masa stăpînirii. Posibil, cum ziceam, dar puțin probabil.

 

Lasa un raspuns

avatar
  Aboneaza-te  
Notificare